Létrehozva: 2021.08.17.

Elképesztő, mi minden vár ránk augusztus 20-án

Külön erre a napra készített Szent István napi sör, az ország tortája és kenyere, az eddigi legnagyobb szabású tűzijáték és még rengeteg program csábítja Budapestre a magyarokat augusztus 20-án.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos augusztus 20-i tűzijáték és a Szentjobb körmenet. Idén azonban a szervezők kitettek magukért, és a valaha volt legnagyobb szabású ünnepségsorozattal készül Magyarország az államalapítás ünnepére: 18 helyszínen, több 100 programmal várják az érdeklődőket.

Nagy durranás lesz az idei tűzijáték
Fotó: MTI

Szent István napi sör 350-ért

Államalapítónk tiszteletére készült a különleges Szent István Nap sör, amely a Borsodi Világos sör csapolt változata, és a jéghideg, gyöngyöző nedűt mindössze 350 forintért vásárolhatjuk meg a rendezvény alatt. Az italkínálat sokszínűségét pedig a Hilltop borászat minőségi borai, és a Mátyás Pálinkaház kétféle zamatos nedűje fogja változatosság tenni. A hivatalos Szent István Napi Bisztrókban is kedvező árakkal várják a résztvevőket:

- Naturaqua természetes ásványvíz, 0,5 dl: 190 Ft

- Coca-cola Szent István Nap címkével, 0,5 dl: 290 Ft

- Márkázott szendvics, háromféle: 390 Ft

Torta- és kenyérkülönlegességek várnak a Magyar Ízek Utcájában

A Magyar Ízek Utcájára látogatók idén is megkóstolhatják a Szent István-napi Kenyérverseny győztesét, vagyis az Ország Kenyerét, a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyerét, és az Év Innovatív Kenyerét, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.

Eredeti és cukormentes változatban is megkóstolhatjuk az idei Magyarország Tortáját, amit a Habcsók Cukrászda álmodott meg pirított napraforgómag, vilmoskörte, méz és csokoládé felhasználásával.

Mesehősök, hercegnőképző és repülőgép-szimulátor a Gyerekligetben

Két napig a kicsik és a csodák birodalma lesz a Gyerekliget a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen. Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, a Pintyőke „cirkuszban” pedig Csukás István legszeretettebb mesehősei kelnek életre. Augusztus 20-án és 21-én, reggel 8 órától este 6 óráig lesz tűzszerészi, gépjármű, hadi- és fegyverzettechnikai bemutató, de izgalmas programnak ígérkezik a felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is, amikkel testközelből is megismerkedhetnek kicsik és nagyok. A helyszínen lesz szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, mobil akadálypályán, és lézerlövészet.

Együtt védjük a természetet az ünnepségen!

A szervezők idén különösen szem előtt tartják a természet védelmét. A rendezvény alatt a műanyag poharakat a fenntarthatóság jegyében szelektíven visszagyűjtik, cserébe nemzeti színű szilikon karkötőt kapnak azok, akik vigyáznak a rendezvény, és így a Föld tisztaságára.

Szent István Napja alkalmából minden idők legnagyobb rendezvénysorozata várja a fővárosba látogatókat augusztus 19. és 22. között, amely valamennyi korosztálynak minőségi programokat kínál. Augusztus 20. a hagyományos állami rendezvényekkel indul, az este fő elemeként, 21 órakor pedig kezdetét veszi az Új „Tűz és fények játéka„ tűzijáték. A hagyományos események mellett idén további 18 helyszínen változatos programok várják városszerte a vendégeket. A programsorozat a belföldi vendégforgalmat, ezzel a turizmus újraindítását támogatja a fővárosban, miközben az események lebonyolítása több tízezer embernek ad munkát.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégén példátlanul tartalmas programsorozat, és Szent István estéjén a Margit híd és a Petőfi híd között több mint 4 kilométer hosszan gigantikus tűzijáték-bemutató lesz. Az államalapítás ünnepével kapcsolatban azt mondta, hogy hagyományteremtő szándékkal minden idők leggazdagabb rendezvénysorozatát tartják augusztus 18. és 22. között, amely valamennyi korosztálynak minőségi élményeket nyújt majd Budapest számos pontján.

Augusztus 20-a Magyarország születésnapja, minden magyar ünnepe, ezért közös ünneplésre hívnak mindenkit a nemzet fővárosába, Budapestre csütörtöktől vasárnap estig, illetve külön a 20-án 21 órakor kezdődő tűzijátékra is. Azt szeretnénk elérni, hogy miként a franciák a Bastille ostromáról, vagy az amerikaiak a függetlenség napjáról, a magyarok is nagyszabású, közösen megélt nemzeti ünnepléssel emlékezzenek meg erről a napról - fogalmazott Guller Zoltán.

Szó esett arról is, hogy az augusztus 20-án, pénteken 21 órától kezdődő, 35 perces tűzijáték-bemutatóra nyolcszor annyi rakétát rendeltek, mint 2019-ben, mintegy 40 ezer darabot 1,3 milliárd forintért. Az ünnep alatt számos rakparti épületet megvilágítanak fényfestéssel, és – tisztelegve az Eucharisztikus Kongresszus előtt – a keresztet is megjelenítik, drónokkal. Ugyancsak eddig nem látott repülőgép-felvonulás is lesz a Duna fölött, míg – az ünnepnapon megszokott hagyományos ünnepi eseményeken túl – a hét végéig összesen 18 helyszínen, önmagában is vendégek tömegeit vonzó ingyenes rendezvény várható a Vörösmarty tértől a Tabánig, a Városligettől a Várkert Bazárig, szerte Budapesten.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

vg.hu

Karácsony Gergely váratlanul elismerte: hibát követtek el és nem marad így a nagykörúti kerékpársáv – változhat a Lánchíd forgalmi rendje is

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll