KÜLFÖLD

„Az emberek két perc alatt mindenüket elvesztették” – zokogva mesélte egy horvát asszony

Már hét halálos áldozatról tudni a horvát földrengés kapcsán. Az utórengéseket, még Magyarországon is érezni lehetett.
  • Szerző: Ripost

A keddi horvátországi földrengés két szerda reggeli utórengését is lehetett érezni Magyarországon. A szomszédos országban azonban nem először kell hasonló szörnyűségeket átélniük. Az idén tavasszal bekövetkezett földmozgások miatt számos épület megsemmisült és több ember is életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A napokban bekövetkezett rengések legalább hét ember életét követelték, de nem kizárt, hogy később még több áldozatra találnak rá. A halottak között van egy 12 éves lány, egy 20 éves fiú, egy nagypapa, valamint egy apa és fia.

Egy horvátországi asszony a sajtó kamerái előtt fakadt sírva, amikor elmesélte, hogyan omlott össze pillanatok alatt az élete.

„Az emberek két perc alatt mindenüket elvesztették. Nincs árom, az emberek hűtőszekrénye tele van, de már abból sem maradt semmi...” – kezdte könnyeivel küzdve Branka Bakšić Mitić a külföldi lapnak, ahol a megrendítő interjút is megnézhetitek.

„Folyamatosan érkeznek a konténerek, hogy elszállítsák a romokat. Porecből már tíz konténerrel vitték el a házak maradványait, Zágrábból már négy távozott. Majske az első falu, ami szintén kaphatott konténert. A faluk polgárai összefognak és igyekeznek egymást segíteni” – tette hozzá a sokkos állapotban lévő nő. A nő azt is elárulta a többség tenyésztéssel foglalkozik, de a haszonállatok többsége elpusztult. Neki hét tehene volt, de mind odalett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?