Létrehozva: 2020.05.14.

Az észak-koreai diktátor Örömbrigádja

Hagyomány Észak-Koreában, hogy tizenéves lányok szórakoztatják az ország első emberét. A hivatalos formában működő szolgáltatás taktikai okok miatt egy darabig szünetelt, de most a Kedves Vezetőnek hála, újjáéledt a tradíció… Nem tudni, hogy mindez összefüggésben van-e azzal, hogy nemrég hamis halálhírét költötték a különös diktátornak. Aztán kiderült, hogy csak elbújt a koronavírus elől.

A diktátorok a világ minden táján előszeretettel telepednek rá országuk erőforrásaira, hogy pazarló és fényűző életmódjukat finanszírozhassák. A luxus persze rendesen megcsapolja az amúgy szegényes államháztartást, s ez Kim Dzsong-un esetében sincs másként. A Kedves Vezető hedonista életvitelét a számok is jól tükrözik: 2018-ban 645 millió dollárt fordított magánkiadásaira. Imádja a francia pezsgőt, a konyakot, az orosz kaviárt és az A-kategóriás autókat – személyes járműparkjában például több vadonatúj Mercedes is található. A luxuskiadásokra most rátesz egy lapáttal, hogy Kim Dzsongun vissza kívánja állítani a kommunista dinasztia nagy múltú háremét, az Örömbrigádot.

 

Szélnek eresztett pillangók

Kim Dzsongun 2011-ben vette át a Kommunista Koreai Munkapárt irányítását. Puccskísérletektől rettegve azonnal politikai tisztogatásba kezdett – szélnek eresztette a szexi tinilányokból álló csapatot pedig az Örömbrigádot még nagyapja, Kim Ir Szen alapította. Titkosszolgálati jelentések szerint a kommunista diktátor megunta a hárem nélküli uralkodást, és már restaurálta az örömtársulatot.

 

Boldog vezér, Bölcs vezér

Ha igazak a hírek, Kim Dzsong Un személyesen indult „nőgyűjtő” túrára, és ő maga válogatta össze Észak-Korea legszebb lányait. A kiválasztottak egy része táncos, színész vagy énekes lesz, míg mások szobalány besorolással kerülnek a diktátor phenjani palotájába. A vezér szórakoztatására toborzott lányok átlagéletkora 14-15 év, a szülők pedig csupán annyi információról kapnak, hogy a gyereküket komoly kormányzati megbízásra kérték föl.

 

Kitörési pont

A társulat tagjai körülbelül 4000 amerikai dollárnak (1 millió forint) megfelelő összegben kapnak juttatásokat, ami nagyon komoly fizetésnek számít a kommunista diktatúrában. Ennyi pénzből a lányok még családtagjaik számára is színvonalas egzisztenciát tudnak biztosítani. A hárem tagjának lenni valódi karrierlehetőségnek számít, ugyanis akik kiöregszenek – azaz elérik a 20 éves kort –, azokat nyugdíjazzák és magas rangú katonatisztekhez adják feleségül.

Miután az észak-koreai diktátor április közepén hiányzott az ország és a párt egyik legfontosabb ünnepéről, a kommunista állam alapítója, Kim Ir Szen születésnapja tiszteletére rendezett megemlékezésről, ami után elterjedt a feltételezés, hogy a még csak 36 éves Kim Dzsongun keringési rendszerét megviselte a sok dohányzás és a súlyfölösleg, ezért április 12-én életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Sőt, az is állították némely hírforrások, hogy a beavatkozás ellenére válságos állapotban fekszik a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosában, sőt, talán már meg is halt.

Április végére kezdett tisztulni a kép, és Kim Dzsongun saját szerelvényének mozgása alapján a diktátor valószínűleg Észak-Korea keleti részén, Vonszan kikötőváros pártelitnek fenntartott üdülőjében tartózkodik. Azonban még mindig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy szertefoszlassa a kételyeket. A phenjani állami hírügynökség megírta, hogy üdvözletét küldte az üdülőövezet fejlesztésén szorgoskodó munkásoknak és tisztviselőknek, de az üzenet megfogalmazásának időpontja nem ismert.

Dél-koreai és amerikai illetékesek továbbra is kételkednek abban, hogy Kim Dzsongun állapota válságos lenne, inkább arra gyanakodnak, hogy a diktátor a koronavírus elől menekült el, talán éppen a híres-hírhedt Örömbrigád társaságában.

Észak-Korea a mai napig egyetlen fertőzéses esetet sem vallott be, miközben meg nem erősített jelentések súlyos járványról árulkodnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Koholák Alexandra megtörten mesélt tönkrement házasságáról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Két újabb szörnyű buszbaleset történt

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat