RIPOSTER

Az Év Legfontosabb Albuma magyar szerző műve

A Focus című német lap az év legfontosabb rockalbumának nevezi Leslie Mandoki új lemezét.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma. A Living In The Gap/Hungarian Pictures címet viselő duplalemez megjelenését követően a zenész, producer október 31-én indul turnéra zenekara, a világhírű zenészekből álló Mandoki Soulmates kíséretében Németországban, majd Amerikában.

A dupla album első lemezének 12 dala nagy témákat dolgoz fel. Mandoki énekel a régi lázadókról, akiknek át kell adniuk a stafétabotot a fiatal lázadóknak. Énekel generációja mulasztásáról: nem sikerült átmenteniük a német újraegyesülés utáni eufóriát a jelenbe.

A Focus című német lap az év legfontosabb rockalbumának nevezi Leslie Mandoki lemezét. A második lemez egyfajta szerelmi vallomás a nagy magyar zeneszerzőhöz, Bartók Bélához és Magyarországhoz. Itt a dzsessz-rock az uralkodó: egy hét részletben előadott, 45 perces, progresszívrock-szvitről van szó – írja a lemezt bemutató Focus.

A Mandoki Soulmates németországi koncertturnéja november 9-én, a berlini fal leomlásának évfordulóján ér véget. „Budapesti születésűként természetesen nagyon boldog vagyok, amiért a magyarok ütötték ki az első téglákat a berlini falból. Németként pedig elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy a fal egyetlen lövés nélkül és teljes békében omlott le” – mondta a zenész a dpa német hírügynökségnek adott interjújában.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?