POLITIK

Az iskolákban nincs helye az erőszaknak, kell az iskolarendőrség

Horváth László az országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában arról beszélt, akik azokban az iskolákban dolgoznak, ahol baj van, azt mondják, hogy szükség van az iskolaőrségre.
  • Szerző: Ripost

Akik nincsenek ott – a baloldali politikusok és az ő holdudvarukba tartozó szakértők – megint fordítva ülnek a lovon, nem az áldozatokat képviselik, hanem az elkövetőknek próbálnak felmentést, menlevelet adni – jelentette ki Horváth László fideszes képviselő. Leszögezte: az iskolában nincs helye az erőszaknak, mert ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet.

Tanárt és diákot megfélemlíteni, bántalmazni szigorúan tilos: ez olyan norma, amit mindenkinek, függetlenül a szociális helyzettől vagy származástól, be kell tartania.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárkinek félve kelljen bemennie az iskolába, attól tartva, hogy ott erőszak, agresszió éri. Elmondta: szeptember 1-jétől kezdhetik meg a munkát az iskolaőrök, ott, ahol az iskola kéri. Az őrök testi kényszert és bilincset használhatnak, ha egy tanár riasztja őket, önvédelemre pedig vegyi eszközt vagy rendőrbotot alkalmazhatnak, fegyver nem lesz náluk. Jelezte: egy mobilapplikációt akarnak minél előbb kifejleszteni, így egy „pánikgombbal” tudják majd a tanárok riasztani az iskolaőrt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?