POLITIK

Bakondi György: A magyar határ nem átjáróház

Valamennyi migrációs fő útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma.
  • Szerző: Ripost

A migrációs nyomás erősödését jelzi például az is, hogy például Olaszország felé három-négyszeres emelkedés tapasztalható – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy a magyar határokon folyamatosan jelentős a nyomás. Idén 19 ezer határsértőt fogtak el, és 230 embercsempész ellen indítottak eljárást. Ez utóbbi augusztusig több mint az előző három évben összesen – tudatta.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Hozzátette: a migránsok úgy érzik, hogy Nyugat-Európa várja őket, ezért az intenzív nyomással azt szeretnék elérni, hogy minél többen, minél hamarabb átjuthassanak a magyar határőrizeten. A magyar határ azonban nem átjáróház, nem bocsánatos bűn, ha valaki a jobb élet reményében a jogszabályokat semmibe véve akar eljutni az Európai Unióba – fogalmazott Bakondi György.

Az EU felismerte, hogy a tömeges migráció Olaszországban súlyos következményekkel jár, ezért megállapodást próbál kötni a többi között Tunéziával, Algériával és Egyiptommal, az olasz kormány pedig a líbiai parti őrség megerősítésére tesz komoly erőfeszítéseket – tette hozzá.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?