Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.10.

Bakondi György: Nőtt a fertőzésveszély a migránstömeg miatt

A migránstömeg miatti fertőzési veszély a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: nincsenek hiteles adatok arról, hogy ténylegesen hányan érkeznek, csak azokról, akik találkoznak a hatóságokkal, de a migránsok számos olyan országon haladnak át vagy épp olyan országból indulnak, ahol magas fertőzöttség tapasztalható.

Bakondi György

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a helyzet úgy lenne megnyugtató az európai belső biztonság szempontjából, ha az illegális bevándorlókat még az EU külső határánál, esetleg még messzebb meg lehetne állítani, és csak olyanok érkezhetnének Európába, akik valóban politikai menedékjogra jogosultak, illetve megfelelő egészségügyi szűrésen estek át.

Gyorsíthatják a koronavírus terjedését Európában az illegális bevándorlók – közölte az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója a köztelevízióban. Horváth József azt mondta, hogy a migránsok az elmúlt hónapokban zárt közösségben voltak, ezért könnyebben terjedt közöttük a fertőzés. A bevándorlók a balkáni útvonalon rövid időn belül több országba is behordhatják a vírust.

A koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet, ezért az Európai Uniónak fontos feladata kell, hogy legyen a külső határok védelmének megerősítése, valamint az, hogy megszüntessen minden olyan külső okot, amely az unióba irányuló migrációs nyomást növeli, vagy növelheti – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a járványnak komoly egészségügyi, gazdasági és biztonsági következményei vannak, amelyek további veszélyeket rejtenek magukban az Európai Unióra és az európai országokra nézve. Előbb ezeket a gondokat kell kezelni, ezért „jó lenne, ha az Európai Unió a migráció ösztönzése helyet az európai emberek valódi problémáival lenne elfoglalva” – húzta alá.

Az illegális migráció rengeteg veszélyt rejt, a migránsok sokszor ismeretlen helyekről jönnek, illetve általában olyan országokból, ahol sokkal magasabb a koronavírus-fertőzöttség – nyilatkozta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília hozzátette: a migránsáradat miatt akár járványügyi gócok is kialakulhatnak. A migránsok akár más betegségeket is behozhatnak. Olyanokat, amelyek korábban soha, vagy nagyon régen nem fordultak elő Magyarországon, akár élősködőket is, olyanokat, amelyek Magyarországon nincsenek jelen.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon rossz hír érkezett az időjárásról

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

mandiner.hu

Zelenszkij embere kitálalt: az elnök a legkisebb kritikától kivan, reszket, felhívja az anyját, direkt manipulálja az embereket, hogy mindenki az ukránokra figyeljen

magyarnemzet.hu

Menekülnek az emberek Budapestről, mutatjuk, merre mennek

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Így csókolta szerelmét Lékai-Kiss Ramóna, fotók a magyar kéziünnepről

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?