POLITIK

Baloldali hírhamisítás: Álinterjút közölt a DK-s hírportál a miniszterelnökkel

A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást.
  • Szerző: Ripost

A Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. Címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el. A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán.

A gátlástalanság egészen példa nélküli, ami felháborít minden normális embert. Egy egészen aljas hazugsággal próbálkozott a Gyurcsány-közeli portál. Aljas, hiszen a megtévesztés, a tudatos hazudozás a cél, amellett persze, hogy a maguk gyáva módján a miniszterelnököt próbálják szidalmazni.

Egy olyan álinterjút közöltek, amelyben (címében és tartalmában is) Orbán Viktor bocsánatot kér a magyar emberektől. A cikk úgymond dramaturgiája az, hogy az „újságíró” a miniszterelnöknek kedveskedő kérdéseket tesz fel, a válaszokban viszont a miniszterelnök önmagát szidja, és tulajdonképpen elismeri a baloldal összes, abszurd vádját.

Minden rágalmat, amit a háromszor is kétharmaddal megnyert választások után is, pontosabban tíz év óta folyamatosan, baloldali politikusok és a médiumaik szajkóznak. Így a cikk természetesen a Kálmán Olga-i „függetlenobjektív” baloldali újságírás összes közhelyhazugságát tartalmazza.

Minden túlzás nélkül: a fake news példátlan esetéről van szó. Mostanában szinte nem műlik el úgy nap, hogy le ne bukna a balliberális oldal és sajtójuk valamilyen botrányos hazugsággal. Ilyen volt az álmentőtiszt ügye, a koronavírust azonnal kimutató „csodaműszer” hazugsága is. A közös ezekben a történetekben az volt, hogy a lebukás után a balliberális politikusok és az őket kiszolgáló sajtójuk megpróbálta „tisztára mosni a szennyest”.

Ez a hazugság, a DK-közeli portál gátlástalan fake news-interjúja azonban semmivel sem magyarázható.

Az Origo megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy mi a véleményük a Hírklikk álinterjújáról. Ezt a választ kapták:

A Hírklikk álhírportálon megjelent egyértelmű hírhamisítás és a kamuinterjú miatt – amely azt a látszatot kelti, mintha a miniszterelnök interjút adott volna a kamuoldalnak – a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket, és felszólította a portált, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kamucikket. A büntető feljelentés sem kizárt. Megdöbbenve állunk a baloldali álhírgyárak egyre durvább és gátlástalanabb módszerei előtt. A baloldali Hírklikk egy gátlástalan álhírportál, amely többek között aktív szerepet játszott az álmentőssel készült és a baloldal által terjesztett kamuvideó terjesztésében, majd itt jelent meg az álmentős ikertestvérével készített kamuinterjú a koronavírus-tesztelő csodamasináról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?