Létrehozva: 2020.06.30.

Bandaháborúk, migránsok közötti összecsapások Európa-szerte

Az Európai Tanács soros elnökségét júliustól átvevő Németország továbbra is a menekültek tagállamok közötti szétosztására alapozná az unió migrációs politikáját. Ezzel szemben a V4 országok és több más állam kormánya sem ért egyet az ilyen megoldással.

Az Európai Bizottság állásfoglalása szerint a menekültek elősegítői lehetnek a pozitív változásoknak, társadalmi hozzájárulásuk elengedhetetlen Európában.

Vajon a közelmúltban Stuttgartban kirobbant tömeges utcai randalírozás, a rendőrök elleni támadások, a Bécs belvárosában zajló török-kurd összecsapások, a különböző nemzetiségű migránsok bandaháborúi Nyugat-Európa nagyvárosaiban nem arra utalnak, hogy a tömeges bevándorlással érkezők integrációja kudarcnak bizonyult?

Márpedig, ha így van, és a jelek szerint ez a helyzet, akkor az uniós migrációs politikát újra kell gondolni.

Németország július 1-jén veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, Heiko Maas szociáldemokrata német külügyminiszter pedig már korábban kijelentette, hogy ennek az időszaknak kiemelt témája lesz az EU menekültügyi szabályozásának reformja.

Németország EU-hoz akkreditált nagykövete, Michael Clauss pedig a brüsszeli Politico hírportálnak úgy nyilatkozott: „Az Európai Unió migrációs és menekültügyi politikájának közelgő átalakítása magában kell, hogy foglalja a bevándorlók kötelező áthelyezését a blokkon belül annak érdekében, hogy egy működőképes rendszer alakuljon ki.”

Ilyen feltételekkel nem lesz egyszerű a megállapodás, hiszen hét közép- és kelet-európai EU-tagállam már jó előre levélben fejezte ki határozott ellenvéleményét az Európai Bizottságnak a migránsok európai uniós tagállamok közötti kötelező újraelosztási terve miatt. A levelet Szlovénia mellett a visegrádi négyek – Magyarország, Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia – valamint két balti állam, Észtország és Lettország írta alá.

Az osztrákok kormány is többször közölte: a kötelező elosztásra nem lehet alapozni az új migrációs politikát.

Nem véletlen, hogy Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a közelmúltban már arról beszélt, lehet helye a menedékkérők befogadását más hozzájárulással kiváltó rugalmas szolidaritásnak az EU közös menekültügyi rendszerében.

Ma még nem tudni, hogy ez ügyben mit hoz a jövő. Ami biztos, hogy a brüsszeli bevándorláspárti politika a magyar kerítés lebontására, a migránsok befogadására irányul. Erre utal, ahogyan a luxemburgi uniós bíróság ítélt a hazai tranzitzónák ügyében. Az unió bírósága azért is elmarasztalta Magyarországot, mert nem hajtotta végre a kötelező betelepítési kvótahatározatot, de az uniós joggal ellentétesnek nyilvánították azt is, hogy Magyarországon nem adhat be menedékkérelmet az, aki biztonságos országon keresztül érkezett a magyar határra.

Vagyis továbbra is a magyar bevándorlás-politika megváltoztatását próbálják elérni.

Nem véletlen, hogy a nemzeti konzultáció két pontja is a migrációval foglalkozik: azt kérdezik: a kormány továbbra is lépjen-e fel a bevándorlás ellen, és tartsa-e fenn a magyar határ szigorú védelmét, illetve a magyar kormány a Brüsszellel való nyílt konfliktus árán is tartson-e ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett.

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat