„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER
Létrehozva: 2019.02.09.

10 milliót kaszáltak a buliból kiszálló Jobbik politikusok

Miközben azt állították, hogy különbözõ zûrös ügyek, például egy zsidó nõ állítólagos megverése miatt már lemondtak képviselõi mandátumokról, valójában az idõt húzták és maradtak parlamenti képviselõk. Kellett a zsuga.

Nagyjából 10 millió forintot keresett a Jobbik azzal, hogy két képviselője, az arannyal összefüggő gazdasági bűncselekményt elkövető Staudt Gábor és a zsidózó Szávay István valójában csak hetekkel később mondott le, és adta vissza mandátumát, mint ahogy azt bejelentette. fedezte fel az Origo.

Ez az összeg a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből, valamint a 10% tartalék révén jön össze. Nagyon jól járt a két képviselő az időhúzással, hiszen a zsidózó Szávay közel 2,5 millió forint, míg a gazdasági bűncselekménnyel - aranycsempészettel -kapcsolatba hozott és ezért távozó Staudt 1,6 millió forint tiszteletdíjat tehetett zsebre a január 31-i tényleges lemondásig. És akkor nem beszéltünk még a közel kétmilliós költségkeretről.

A Jobbik két vállalhatatlan botrányba keveredett képviselője, az arannyal kapcsolatban elkövetett költségvetési csalással kapcsolatba hozott Staudt Gábor és a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István azért húzta a lemondását hosszú ideig még a bejelentése után, hogy a Jobbik többmilliós támogatáshoz jusson, és ők is felvehessék még a fizetésüket. 

Mindent egybevetve közel 10 millió forintra jött ki az összeg – ennyit nyert a Jobbik a lemondás szabotálásán. 

A zsidózása miatt lemondott Szávay István 2 449 724 Ft tiszteletdíjat vágott zsebre azáltal, hogy decemberben és januárban még képviselő volt. 

Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete erre a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha valóban benyújtja a lemondását akkor, amikor azt Facebook-oldalán bejelentette, akkor számításaink szerint legfeljebb 94 848 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, azaz így 1 865 352 Ft-os keretösszegtől esett volna el.

De jól megjutalmazta még magát az arannyal összefüggő gazdasági bűncselekményt elkövető Staudt Gábor is. Amennyiben Facebook-bejegyzése napján – december 18-án – benyújtja lemondását, akkor december és január hónapra összesen 1 617 868 Ft tiszteletdíjtól esett volna el.

Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha aznap benyújtja a lemondását és visszaadja mandátumát, akkor számításaink szerint legfeljebb 569 090 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, így legalább 1 391 110 Ft-os kerettől esett volna el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

magyarnemzet.hu

Moszkvai terror: csattanós üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

origo.hu

Magyar Péter uszítására támadtak rá az erőszakos tüntetők a Hír TV stábjára

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. február 29.: grátisz ez a nap

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Az eget kémlelte a nyugdíjas a Pilisben, aztán leesett az álla

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-