BOZÓT

A Velencei-tó elesett vasárnap délután, a rendőrség is tehetetlen

Délután 4-kor olyan tömve volt a korzó, mintha nyoma sem lenne a veszélyhelyzetnek. A rendőrség megjelent, de 20 perccel később még többen lettek.
  • Szerző: Ripost

„Fokozott fegyelmezettségükről és együttműködésükről biztosítsák a hatóságokat! Ennek óriási jelentősége van!” - sajnos sokan nem hallották ezeket a mondatokat a Operatív törzs mai tájékoztatójáról, hiszen ők már hátizsákjaikat pakolták a délutáni kiránduláshoz.

Megnéztünk pár közkedvelt kirándulóhelyet, mennyire tartják be az emberek a kijárási korlátozást, és mennyire fegyelmezettek, de az eredmény lesújtó.

„Itt nem találkozunk emberrel” – mondta munkatársunknak egy budapesti kiránduló a biatorbágyi Nyakas-kő turistanevezetesség parkolójában, ahol körülbelül 15 autó között parkolt le éppen. Arról nem szólva, hogy a mindössze 1 kilométeres útvonal végén egy egy négyzetméteres kő várja az odaérkezőket.

Ők is otthon maradtak

A Velencei-tónál délután 4-kor alig lehetett parkolóhelyet találni, éppen akkor érkezett ki a közterület-felügyelet és a rendőrség is.

Sajnos teljesen eredménytelenül, 20 perccel később még többen voltak a korzón, egyáltalán nem tartva semmilyen távolságot egymás között.

Élet a Velencei-korzón a veszélyhelyzet 25. napján

Nadapnál szintén tömegesen várakoztak az autók, itt az emberek a Bence-hegyi kilátóba igyekeztek tömegesen, köztük rengeteg idős is.

Gárdonyban a strand, és a büfé is nyitva volt ottjártunkkor, szintén kisebb tömeg nézelődött.

Mint arról vasárnap az Operatív törzs is beszámolt, Budapesten, és Pest megyében a legnagyobb a regisztrált koronavírusos betegek száma, a vírus azonban már az ország egész területén jelen van.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?