Létrehozva: 2016.02.03.

Hackereken röhög az internet: Nyilvános adatokat loptak a NASA-tól

Heroikus küzdelem árán egy hackercsoport bejutott a NASA rendszerébe, és 276 gigabájtnyi adatot, képet, videót töltöttek le hónapok alatt. Büszkén küldték el az anyagokat egy ilyesmivel foglalkozó hírportálnak. A bibi csak az a történetben, hogy az összes ellopott anyag amúgy is elérhetõ bárki számára a NASA weblapján...

Szerző Ripost

Az AnonSec hackercsoport tagjai bizonyítékokat küldtek az Infowars portálnak arról, hogy bejutottak az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szervereire, és onnan 276 gigabájtnyi adatot, fotót, videót emeltek el hosszú hónapok megfeszített munkájával, ráadásul egy drónra is rákapcsolódtak és módosították annak repülési programját.

A csoport titokzatos adminja szerint hatalmas fogás volt: az adatcsomagban megtalálható 631 videó különféle repülős és földi radarokról, 2143 repülési napló, és 2414 NASA-alkalmazott neve, e-mail címe és telefonszáma.

A portálon leírják a heroikus küzdelem minden apró részletét, például, hogy egy módosított fájlt injektáltak a hivatal egyik, 200 milliót érő drónjának fedélzeti számítógépébe, így annak tervezett útvonalát úgy módosították, hogy Csendes-óceánba csapódjon.

Ilyen esetekben a hacker fórumokon hatalmas az ünneplés, és az egekig magasztalják a sikeres elkövetőket. A közösség hőseivé válnak.

A legnagyobb meglepetésre azonban ebben az esetben csak gúnyos megjegyzések és sértő kommenteket kapott a lelkes hackercsoport.

Kiderült, hogy amit verejtékes munkával, hónapok alatt sikerült megszerezniük, a különféle bonyolult módokon feltört NASA- rendszerből, mind bárki által hozzáférhető tartalom volt.

A NASA ugyanis az állampolgárok adóiból működő közhivatal, és mint ilyen, a saját hatáskörébe tartozó adatai teljesen nyilvánosak. Az időjárási radarok felvételeitől kezdve, a dolgozók lakcíméig, minden megtalálható a NASA weblapján, és rövid keresgélés után bárki hozzájuk férhet. De akár még ennél is több tartalmat átböngészhet a kíváncsi internetező, nem kell ehhez hackernek lenni.

A hackerek által villogtatott egyik fegyvertény, miszerint eltérítették a NASA drága drónját, szintén elég gyenge próbálkozás volt, mivel a hivatal munkatársai azonnal észlelték, hogy probléma van az eszköz programjával, így manuálisan irányították azt vissza a bázisra.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentés: rengeteg éttermét bezárja a népszerű pizzázó

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Magyarország egyik legismertebb médiaszemélyisége is kiáll Varga Judit mellett

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

Húsvéti sonkás-sajtos párnácskák, amiből egy tepsi biztosan nem lesz elég

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-