Létrehozva: 2021.06.02.

Hamarosan lezárhatja a nyomozást a rendőrség az Ördög ügyvédje-ügyben

Nem várható már további nyomozati cselekmény az Ördög ügyvédje-ügy néven emlegetett zsarolás és más bűncselekmények folyamatban lévő büntetőügyben, amelyben nemrég Czeglédy Csabát is meggyanúsították.

Ez azt jelenti, hogy hamarosan lezárulhat a vizsgálat és a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal küldheti meg az iratanyagot az ügyészségnek. Mint ismert, Borkai Zsolt volt győri polgármester és Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd azt követően tettek feljelentést zsarolás miatt, hogy alvilági figurák milliókat követeltek a birtokukban lévő kompromittáló felvételekért.

Képek és videók, amelyeket egy telefonnal készítettek az Adrián, majd azok Az ördög ügyvédje nevű blogon és Facebookon nyilvánosságra kerültek. A bejegyzéseket, lejárató posztokat a legnagyobb közösségi médiaoldalon annak adminisztrátorai még hirdették is. A nyomozás kiderítette, hogy a hirdetéseket egész konkrétan egy Czeglédy Csaba nevére kiállított bankkártyával fizették ki. A zsarolási ügynek nyolc gyanúsítottja van, közöttük olyan közismert bűnözők, mint M. Richárd. Ennek a gyanúsítotti körnek az egyike Czeglédy, akit személyes adattal való visszaéléssel vádolhatnak meg.

Czeglédy Csabának is köze van Az ördög ügyvédje bloghoz (Fotó: MTI)

A 2019-es önkormányzati választás hajrájában Győrben, az alvilági körök közreműködésével lefolytatott lejárató akció, karaktergyilkosság beíródott a hazai politikatörténetbe. Akkor, ott Győrben, fővárosi és szombathelyi közreműködéssel, mélységében szintet lépett a politikai kampány. Amire eddig nem volt példa – köztörvényes bűnözők közreműködésével vettek célba egy politikust.

De vajon hogyan jutottak el a zsarolási céllal készült és zsaroláshoz felhasznált, bűnözői körök birtokában lévő felvételek ahhoz, vagy azokhoz, aki magát Az ördög ügyvédjének nevezi, és hogyan tudták Czeglédy Csaba és embere hirdetni a felvételekkel illusztrált politikai posztokat? Csakis úgy, hogy Az ördög ügyvédje Facebook-oldalához hozzáférésüknek kellett lennie. Az oldalon Czeglédy Csaba bankkártyáját, annak adatainak ismeretével – mint fizetőeszközt – regisztrálni kellett.

A HVG nemrég előfizetéssel elérhető cikksorozatot közölt Az ördög ügyvédje-ügyről, aminek túl sok nóvuma ugyan nem volt, de Dezső András leírt egy nagyon fontos dolgot, ami bár egyértelmű volt, immár ténnyé vált. Megnevezte, ha csak monogrammal is, a nyolcadik szereplőt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást, amelynek nyolc gyanúsítottja van, szinte kivétel nélkül alvilági figurák: strici, prostituáltak, a felvételeket a gyanú szerint sok milliós zsarolásra felhasználó kétes hátterű vállalkozók, korábban maffia bűncselekményekért is elítélt M. Richárd és még két szereplő, Czeglédy Csaba Adrián és H. Csaba.

A PestiSrácok.hu már a botrány kirobbanása után megírta, és a Facebook transzparencia oldalával bizonyította, hogy az Ördög ügyvédje posztokat egy bizonyos Horváth Csaba hirdette, akinek a hirdetései között a szombathelyi fideszes polgármesterjelöltet, Balázsy Pétert lejárató posztok is szerepeltek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-