Létrehozva: 2021.12.16.

Ilyen gyerekjátékokkal támad az LMBTQ-lobbi

Már a gyerekjátékokon keresztül is próbál egyre nagyobb teret nyerni az LMBTQ-lobbi. A karácsony közeledtével összeszedte a Ripost7, hogy milyen játékokkal próbálják meg érzékenyíteni gyerekeinket.

Az LMBTQ-lobbi már a gyerekjátékokba is beférkőzött. Találtunk szivárványszínű LEGO-készletet, nemváltó matrjoska babát és gendersemleges babákat is.

Gyerekfejjel az ember másért várja a karácsonyt, mint felnőttként. A kicsiknek talán nem is a karácsonyi vacsora, a családi összejövetelek vagy a jól megérdemelt évvégi pihenés a legfontosabb, hanem hogy mi lesz a fa alatt. Régen a kislányok általában babát kértek, míg a fiúk kisautót.

Fiú vagy lány? Mindkettő lehet ez a játékbaba (Fotó: mattel.com)

De hol van már ez a világ? Az Egyesült Államokban megtiltották a gyerekjátékok nem szerinti szétválasztását a boltok polcain, hadd kapjon a kis Steve is Barbie-t. Bár már a Barbie baba is elég elavult, a gendersemleges babák most a trendik. A Ripost7 összegyűjtötte a legmegdöbbentőbb játékokat, amelyek az LMBTQ-őrület jegyében születtek:

Gendersemleges babák

A Mattel, a Barbie gyártója pár éve állt elő az ötlettel, hogy megszünteti a nemi kereteket, és előállnak a nemsemleges babákkal. Ez lényegében azt jelenti, hogy a babákon semmilyen előre elrendelt nemi jelleg nem található, a cég közleménye szerint a babákat úgy tervezték, hogy a kiegészítők cserélgetésével a nemük lehet lány, fiú, mindkettő vagy egyik sem. A Creatable World névre keresztelt kollekció babái többféle bőrszínben is kaphatók, így a Mattel ezen a téren is abszolút progresszívnek tekinthető.

LEGO-kollekció a szivárvány színeiben

A LEGO, a világ egyik leghíresebb játékkészítője úgy döntött, hogy beáll az LMBTQ gyermekek felé irányuló propagandájába, ezért június elsején piacra dobta az első ilyen témájú játékát. Az ötletgazdák közölték: ezek a LEGO-figurák a szivárvány különböző színeit viselik, ezáltal reklámozzák a homoszexuális közösséget. A világoskék, fehér és rózsaszín a transzneműeket, a barna és a fekete pedig a különböző rasszokat képviselik. A lila bábu pedig egy drag queen. A babák nemnélküliek, hogy kifejezzék az egyéniséget.

Fotó: kocka.hu

Nemváltó matrjoska baba

A kanadai játékgyártó cég közleménye szerint a kitalált Sam kislánynak született, és ekkor még boldog volt, mert még nem volt fogalma a nemek közti különbségekről. Pár évesen a kislány elkezdte felfedezni a nemiséget a játékokon keresztül. Majd kisiskolásként rájött, hogy nem passzol hozzá az a nem, aminek született, a családjával és a barátaival nem találta meg a közös hangot, egyre magányosabb lett. De a történet happy enddel zárul, mivel a nemátalakításnak köszönhetően Sam végre férfiként élheti tovább az életét.

Leszbikus babák

A Bratz egy Amerikában megjelent divatbaba-kollekció, amelyekből világszerte 2001-től összesen több mint 150 millió példány kelt el. A cég történetét több botrány is kísérte, a legutóbbi akkor tört ki, amikor a vállalat vezetői azzal álltak elő, hogy a nemzetközi Comming Out Day alkalmából bejelentették, hogy a Roxxi és Nevra nevekre keresztelt babáik leszbikusak. A játékgyártó cég azóta ezzel a két babával népszerűsít minden LMBTQ-hoz köthető eseményt, többek közt a Pride hónapot is.

Már leszbikus babák is vannak (Fotó: Twitter)

 

Meleg Mikulásról készült reklám Norvégiában

Két évvel ezelőtt a Posten – a norvég posta – elkezdett minden évben ünnepi hirdetést készíteni karácsony alkalmából, azóta a kampány az ország ünnepi szezonjának várva várt részévé vált. Az idei új reklám azonban meglehetősen botrányosra sikeredett. A film a „When Harry Met Santa” címet viseli, mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjátékra hajaz.A filmben egy férfi felfedezi, hogy a Mikulás minden évben meglátogatja a házát, és a két férfi tekintete találkozik. A következő években a férfi továbbra is szemmel tartja a Mikulást, de a Mikulás látogatásai túlságosan rövidek. Az egyik látogatás során a Mikulás azt mondja neki: „Te horkolsz. Jövőre visszajövök.” A következő évben a Mikulás így szól: „Sok ajándékot kell kézbesítenem. Jövőre visszajövök. Jól nézel ki.” A fülledt „szerelmi dráma” azzal tetőzik, hogy a Mikulás egyik este kicsit tovább marad, mondván, kapott egy kis segítséget a norvégiai Postentől, így több időt tölthetnek együtt. A film végén a két férfi szerelmes csókot vált. Fotó: YouTube

Ha további megdöbbentő érdekességekre és képekre is kíváncsi vagy, keresd a Ripost7 kedden, december 14-én megjelent számát az újságosoknál és egyéb árusítóhelyeken!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Náluk nyaraló kislányt erőszakolt meg egy férfi Veszprém vármegyében

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett