Létrehozva: 2020.04.03.

Karácsony Gergely emberéletekkel játszik a járvány idején!

Meddig tököl még Karácsony Gergely, miért nem tesz semmit a járvány idején? A veszélyhelyzet 22. napjának reggelén megint zsúfolt volt jó néhány fővárosi busz, villamos, nemhogy másfél, de fél méter távolságot sem tudtak tartani az utasok. Eközben még a frontvonalban dolgozó orvosok, nővérek se parkolhatnak ingyen, második hete a rendszámuk összeírásával szórakoznak... A parkolás ingyenessé tétele, és a tömegközlekedés biztosítása is a főpolgármester joga és felelőssége.

Megint haláljárat: miért kell zsúfolt buszon közlekednem járvány idején? – teli van Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldala ilyen kommentekkel. „Mennék én inkább kocsival, ha ingyen lehetne parkolni„ – írja egy férfi. Karácsony már szerda délután elismerte, hogy első napján elbukott a BKK által bevezetett szombati menetrend, ezért járatsűrítést ígért csütörtökre. De a budapestiek csütörtök reggel megint zsúfolt járatokat találtak. Karácsony újra elismételte, hogy hibáztak, és újra járatsűrítést ígért. De ha fizetni kell a parkolásért, és egyúttal ritkítják a járatokat – egyértelmű, hogy ez zsúfoltsághoz vezet járvány idején.

Bocsánatkérés helyett ingyen parkolást!

Bécsben már rég eltörölték a parkolóövezeteket, Esztergomban és Székesfehérváron is ingyen parkolhatnak az emberek. Csepel polgármestere is felháborodott. „A normális életben mindenkit arra biztatunk, hogy a közösségi közlekedést használja, de most arra biztatjuk a lakosságot, hogy a saját autóikkal vagy kerékpárral járjanak” – mondta a Ripost-nak Borbély Lénárd. „A közösségi közlekedés most sokkal veszélyesebb. Jelenleg szinte mindenhol van üres parkolóhely a kerületekben, pont ezért kellene ingyenessé tenni a parkolást. Számomra érthetetlen az a felfogás, hogy a parkolási díjak beszedéséből származó bevétel érdekében emberek százezreinek egészségével játszik Karácsony Gergely!”

Csak az történik, amit ígért: a legrosszabb

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatóján március 14-én elhangzott egy mondat: „Készüljenek a legrosszabbra!” Ugyanekkor ígérte, hogy „a fővárosi önkormányzat mindaddig, amíg ezt szükségesnek érzi, minden délután három órakor tájékoztatást ad arról, hogy milyen intézkedéseket tartanak nélkülözhetetlennek”. De nem csináltak semmit, így nincs mivel dicsekedni, így nem csoda, hogy azóta összesen csak négy tájékoztatót tartott.

Fotó: Ripost

A kórházakat rendszámösszeírással szívatja

Ezeken a tájékoztatókon sem konkrét tettekről, hanem csak arról beszélt, mit fog majd tenni, mire készül: plázáknak könyörög parkolóhelyekért, maszkokat rendel, kórházigazgatókkal íratja össze az egészségügyi dolgozók rendszámát, hogy ingyen lehessen parkolni - majd egyszer, de nem most, ami csak egy tollvonással elintézhető lenne. A kórházakat azzal szívatják, hogy most, járvány idején írják össze több ezer dolgozójuk rendszámát...

Miért nem csinál semmit a városvezetés?

Arról sem hallunk, mit csinál a március 11-én felállított Budapesti Egészségügyi Fórum. Március elején beszélt arról is Karácsony, hogy a fővárosi hajléktalanellátó intézményeknek külön protokollt dolgoznak ki az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében. Ehhez képest a Ripost áldatlan állapotokat talált hajléktalan-ügyben: a kijárási korlátozást nem tartják be, a tisztálkodószerekről maguknak kell gondoskodniuk, pedig ez az egyik legveszélyeztetettebb, gyenge immunrendszerű csoport. Nyíregyházán például átmeneti szálláson biztosítják a karanténszabályok és a higiénia betartását a közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat segítségével. Bécsben szintén szükségszállást állítottak fel.

Munka helyett Soros pénzével haknizik

Az egyetlen, amit Karácsony Gergely fel tud mutatni, az az amerikai pénzember, Soros György pénze, amin állítólag maszkokat és védőfelszereléseket rendelt, hogy azt majd egészségügyi intézményeknek, szakrendelőknek ossza ki. Budapesten nincs megszervezve az idősek ellátása, ahogyan azt sok vidéki város megszervezte. A főváros, ahol a legfenyegetőbb a koronavírus-járvány, nem számíthat főpolgármesterére...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

vg.hu

Hamarosan átadják az M6-os autópálya befejező, baranyai szakaszát

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére