Létrehozva: 2022.01.26.

Karácsony Gergely kérjen bocsánatot a keresztényeket gyalázó mondatáért

Rétvári Bence teljesen jogosan háborodott fel azon a hasonlaton, amit a főpolgármester használt. De Karácsonynak a jelek szerint ez is belefér, mert napok óta hiába várják az emberek a bocsánatkérését.

Gusztustalan, sértő hasonlattal élt Karácsony Gergely, amikor a Magyar Zene Házáról beszélt néhány napja a Klubrádióban. Szerinte

„Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.”

A hívőket és az egész Katolikus Egyházat gyalázó mondatáért jogosan várnánk el, hogy kérjen bocsánatot. De a főpolgármesternek nemcsak a szenteltvízbe pisilés fér bele, hanem az is, hogy milliókat sértegessen.

Jogos felháborodásának adott hangot a Facebookon Rétvári Bence is, aki nemcsak Karácsony mondatait tartja gyalázatosnak, hanem a viselkedését is.

„Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet végülis belefér” – írja az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence bocsánatkérésre szólította fel Karácsonyt (Fotó: Facebook)

„Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre.”

Bocsánatkérésre szólítja fel a KÉSZ Karácsony Gergely főpolgármestert
Megdöbbentőek Karácsony Gergely főpolgármester szavai, aki a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban – reagált a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége. A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester. Amint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége többször hangsúlyozta: olyan országban és fővárosban szeretnénk élni, ahol mindenki, a politikusok és a városvezetők is elfogadják, tetteikben és szavaikban pedig meg is mutatják a másik ember iránti tiszteletet. Ez a vallási és hitbeli meggyőződésre és annak szimbólumaira is vonatkozik. Szomorúan tapasztaljuk, hogy miközben bizonyos kisebbségek jogai kiemelt védelemben részesülnek, addig egyes közösségek, legtöbbször a keresztények kigúnyolása megengedett. A krisztusi ember tiszteletben tartja mások meggyőződését, ugyanakkor elvárja, hogy senki ne gyalázza meg mindazt, ami számára szent és értékkel bír. A főpolgármester még egy szekularizált társadalomban sem engedheti meg magának, hogy bántó hasonlatokkal éljen, ráadásul egy liberális szellemiségére büszke politikus mindezzel a saját hitelességét és alkalmasságát teszi megkérdőjelezhetővé. A szavazópolgárok joggal várják el a főpolgármestertől, hogy szavai átgondoltak, nyilatkozatai megfontoltak legyenek. Minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítjuk fel Karácsony Gergelyt!

A KDNP visszautasítja a keresztény szimbólumunkat ért főpolgármesteri verbális erőszakot

Visszautasítjuk Karácsony Gergely keresztény értékeinket támadó nyilatkozatát, melyben azt fejti ki a Ligetben megvalósult Magyar Zene Házával kapcsolatban, hogy olyan „mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér” – reagált közleményében a KDNP, a baloldali főpolgármester szavaira.

„Mindez felháborító és tűrhetetlen!” – hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt.

„Felmerül a kérdés, hogy önök miért lelik örömüket abban, hogy újra és újra megsértik a kereszténységet és a keresztény embereket? Miért veszik semmibe a keresztény emberek méltóságát?” – vetette fel.

„A válasz abban rejlik, hogy önök tagadják a teremtett világot és tagadják mindazt, amit mi igaz értéknek tekintünk! Úgy okoskodnak, hogy félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe pedig egy globális világrendeletet akarnak erőszakkal állítani, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez” – tette hozzá a KDNP.

„Önök egyfajta globális forradalmat akarnak, melyben nem csak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából” – folytatta.

„Mi mindezekre nemet mondunk! Nemet mondunk a gyűlöletre, és határozottan kiállunk a keresztény emberek és értékek védelme mellett!” – emelte ki Vejkey Imre, a KDNP Frakcióvezető-helyettese a közleményben.

Különös módon kért elnézést Facebook-oldalán Karácsony Gergely, miután a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője is sérelmezte a főpolgármester egy rádiós interjújában elhangzott kijelentését. Ebben arról beszélt, hogy “a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba. “Elismerem, a hasonlat erős, talán sokaknak túlzottan is az. Tőlük elnézést kérek” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, miután a KÉSZ felszólította, kérjen bocsánatot a blaszfémiára hajazó kijelentése

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási botrány: megalázta férje a világhírű színésznőt

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

hirtv.hu

Magyar Péter bohócnak nevezte a FIDESZ kommunikációs igazgatóját + videó

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mindmegette.hu

Közel 100 új dolgozóra van szüksége a magyar Aldinak: ekkora fizetést ígérnek az újaknak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában

POLITIK

Be akarják tiltani a dohányzást a britek