Létrehozva: 2019.04.17.

Karácsony újabb 200 milliót költ parkolóórákra

Folytatódik Zuglóban a parkolási övezetek bõvítése, és ennek keretében több mint 157 millió forintért szereznének be parkolóórákat - mindez a csütörtöki testületi ülés napirendi pontjai között szerepel. Ha a képviselõk elfogadják a szocialista javaslatot, akkor az a kerületnek újabb közel 200 milliós kiadást jelentene.

Csütörtökön folytatódhat a fizetős parkolási övezetek kialakítása Zuglóban 76 újabb parkolóóra beszerzésével – mindez a képviselő-testületi ülés előtt kiküldött napirendi pontok között szerepel, írja az Origó. 

Ha a képviselők többsége igent mond a szocialista Hajdu Flórián előterjesztésére, akkor az több mint 157 millió forintba fog kerülni az önkormányzatnak. Azonban nem ennyi a végösszeg, mivel egy parkolóóra üzemeltetése évente 480 ezer forintba kerülne. 76 parkolóórára számolva pedig ez több mint 36 millió forintot jelent. Összességben tehát több mint 193 millióba kerülne a parkolási rendszer bővítése a kerületnek.

A beterjesztett dokumentumokból kiderült az is, hogy erre a beszerzése is csak egyetlen ajánlattevő volt. Nem meglepő módon ez a C-WARE Kft. volt, aki a korábbi mutyigyanús tendereket is megnyerte.

Megalakulhat a vizsgálóbizottság

A csütörtöki testületi ülésen nemcsak a parkolási rendszer további kiépítéséről dönthetnek a képviselők, hanem megalakulhat az a vizsgálóbizottság, amely szemügyre veszi a Karácsony Gergely polgármester jegyezte és az MSZP által erőltetett, milliárdos veszteséget termelő parkolási szerződéseket. 

A kerület kormánypárti képviselői elkötelezettek amellett, hogy hosszabb távon a lehető legnagyobb mértékben tehermentesítsék a zuglói lakosokat a parkolási költségek alól. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője múlt héten beszélt arról, hogy töröljék el a parkolási díjakat a városrészben , amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy új, alkalmas polgármester nem rendezi a helyzetet.

Óriási mutyira készültek Karácsonyék

A Közlekedési Döntőbizottság idén február végén a végzéssel szüntetett meg egy jogorvoslati eljárást, amelyet Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatával szemben indított nem sokkal korábban. Kiderült ugyanis, hogy a Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat a botrányos és az egész sajtót bejárt előzmények után igyekezett  egy újabb 412 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, amely ugyanúgy parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére, üzemeltetésére irányult, mint a korábbi alkalommal.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korda Györgyöt fél óránál tovább nem hagyhatja magára Klárika

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

mandiner.hu

Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-