BOZÓT

Kitálalt az egykori dolgozó: brutális részleteket árult el az állati kávézóról

Kis helyen tartják együtt a beteg állatokat, de voltak, akik a fagyasztóban végezték.
  • Szerző: Ripost

Megszólalt a népszerű állatos kávézó, az exZOOtic egykori dolgozója a hvg.hu-nak, és borzalmas részletekről számolt be. Amellett, hogy az állatok kis helyen, összezsúfolva élnek, állandóan stresszesek is.

Többeket megharapott már a boa és a csüngőhasú malac, de voltak olyan gekkók is, akiknek úgy kegyelmeztek meg betegeskedésük miatt, hogy a fagyasztóban ölték meg őket.

Az állatvédő szervezetek szerint már az is kimeríti az állatkínzás tényét, hogy a vendégeknek a kávé vagy sütemény mellé viszik az állatokat, ha akarják, ha nem.

Az is előfordult, hogy az állati piszok az asztalok mellett landolt, utána pedig a földön csúsztak-másztak a gyerekek. Ez pedig már közegészségügyi problémákat is felvet.

Az alkalmazott azt mondta, sokszor annyira sajnálta az állatokat, hogy inkább vissza sem tette őket szűkös helyükre, inkább magán tartotta például a madárpókot, hogy legalább szabadon lehessen. Sokszor az emberek pedig nem figyelnek rájuk: volt egy göndör szőrű tarantula, aminek kiszakadt a lába, mikor elejtették vagy eldobták, így vegetált egy ideig, majd elpusztult”.

Ezek azonban csak a jéghegy csúcsai, a korábban egy hónapig ott dolgozó szerint

bár tilos együtt tárolni emberi és állati táplálékot, a kávézóban a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett, azokkal együtt tartották.

Erről fotókat is mutatott, ezeken az látható, ahogy a két tömb reszelt sajt és a fekete hamburgerbucik mellett ott látható a 10 darabos fagyasztott rágcsáló. A sajttal megszórták a mit sem sejtő vendég melegszendvicsét, a hamburgerbucit adták egzotikusan csengő „afrika burgerként”, a patkány és egér pedig ment a hüllőknek.

Ennél is horrorisztikusabb viszont az, ahogyan a beteg gekkókkal bántak: közülük több is elpusztult, illetve ott helyben ölték meg őket, hogy ne szenvedjenek tovább. „Ennél a fajnál ennek a humánus módja a fagyasztás, ezért volt olyan állat, amit betettek a fagyasztóba” – állította az egykori dolgozó. Ráadásul jobb híján ugyanannak a fagylaltos fagyasztónak az alsó részében zajlott a gekkók eutanáziája, ahol tégelyekben a fagyit is tartották.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?