Létrehozva: 2020.03.31.

Koronavírus-járvány: dühösek az otthon maradók a kint sétálgatókra

Megviselik Magyarországot a kijárási korlátozások. A múlt héten nagyon fegyelmezettek voltunk, de szombat és vasárnap rengetegen felháborodtak, hogy a hétvégén zsúfolásig megteltek a kirándulóhelyek, hétfőn pedig mintha egyre többen lettek volna az utcákon és a tömegközlekedésben.

Minek maradunk mi otthon, ha mások megszegik a kijárási korlátozásokat? – kérdezik egyre többen az interneten. Mert az oké, hogy ha valaki dolgozni, boltba vagy egészségügyi sétára megy, de a bandázás, csapatostul sétálgatás most nem csak tilos, de veszélyes is! Nem csoda, ha özönlenek a dühös posztok a neten.

„Ha az ember korlátozva van a szabadságában, de azt látja, hogy mások kimozdulnak, ez frusztrációt és agressziót vált ki – mondja Makai Gábor klinikai szakpszichológus. „Két részre oszlik így a világ, és az otthon maradottak az indulatukat úgy csökkentik, hogy elkezdenek másokat szidni. Fontos lenne, hogy most ahelyett, hogy érzelmileg bevonódunk, inkább elengednénk” – tanácsolja.

A rossz példa ráadásul ragadós! Sokan, ha azt látják, hogy mások tesznek a korlátozásra, ők is kimennek, és akkor az eddigi erőfeszítéseink semmit sem érnek…

Pedig most kell kitartanunk! Hatalmas áldozatok árán sikerült lelassítanunk a vírus terjedését, de ne rontsunk el most mindent! Aki tehet, maradjon otthon!

 

Megint tömve a busz

„Meglepődtem és kiakadtam! A 62-es busz délután egykor tömve, pedig vészhelyzet van, és egyre több betegről hallani. Nem elvétve egy-két ember, hanem minden ülésen ültek, maszk nélkül” – írja egy kecskeméti netező, aki autójából látta az esetet.

 

Be kell zárni az éttermet, pedig kétszer annyi a turista

Az alsópetényi Hármaskönyv Fogadó bezár, hogy megóvhassa dolgozóit a felelőtlen turistáktól. „Megdöbbenve láttam, hogy 2 nap alatt annyi turista volt, hogy azt hittem, csak álmodtam a koronavírust, és most felébredtem. Mi a fogadót átmenetileg bezárjuk dolgozóink és családjaik védelme érdekében. Szeretnénk megóvni dolgozóinkat önöktől, akik tömegesen és felelőtlenül használják ki a jó időt és szabadságot.”

 

Az udvarba sem mert kimenni a kirándulók miatt

Nagymaroson hétfőn összefogás indult, hogy leállítsák a kirándulókat. A lakók már előre rettegnek a közelgő jó időtől és a húsvéttól. „Én már a saját udvaromba sem merek kimenni, ki tudja mit hordoznak itt a járdán, tőlem 3 méterre” – írja az egyik helyi lakos. A nagymarosiak hétvégén azt nézhették végig, ahogy szűk utcácskáikban ötös csoportok kószálnak.

 

Ha megint jönnek a kirándulók, tettlegesség lesz belőle

„Tegnap körülbelül ezer ember gondolta úgy, hogy érdemes megszállni Kisoroszit. A helyiek nem annyira boldogok az ötlettől. A rossz hírem az, hogy tegnap annyira felhúzta magát pár ember, hogy ha ez megismétlődik, az akár a tettlegességig is fajulhat – írta Zoltán Kisorosziból.

 

Bandázó fiatalok rontották el az esti tapsot Komlón

„Ma nincs videó a tapsolásról. Sajnos néhány fiatal, akik a játszótéren csoportosan múlatták az időt, otrombán belekiabáltak és beleböfögtek. Ezt nem szeretnénk megosztani” – írták egy komlói lakótelepről, ahonnan házibulit is jelentettek.

 

„Ha ennyi a turista, akkor kirakom egy hokedlire a portékám”

„Velemben annyian sétálnak, kirándulnak, többen vannak az erdőben, mint a körúton (mondjuk most nem nehéz) és mind itt mennek el előttem, úgyhogy gondoltam egy nagyot és holnaptól én is kirakom a hokedlit keramókás apróságokkal és a becsületkasszával, mint ahogy a falusiak a lekvárt, tojást, zöldséget, gombát és gesztenyemasszát, aztán majd bentről kukkolok” – írta a Golden Birds Ceramic&Art Therapy Stúdió a vasi Velemben.

 

Kőszeg: „Legközelebb nem leszek kedves!”

„Szeretnék megkérni minden kedves csoportosan túrázót akik más városból jönnek, hogy sétálgassanak a saját városukban! Nem a kis családokkal van bajom, hanem a 10-20 fős csoportos felvonulással! Nem leszek kedves legközelebb a vigyori fejetekhez!” – akadt ki egy kőszegi nő, aki azt ígérte: mivel ő nem megy ki, az erkélyről fog üvöltözni a szép szóból nem értőkkel.

 

Fesztiválhangulat és düh Nagykanizsán

„Fesztiváli népsereg a nagykanizsai Csó-tón. Egymás hegyén és hátán a gyerekek, felnőttek. Én értem, hogy jó idő van, a gyerekeket nem lehet bezárni, de egy helyen ennyi ember… Na és a sok 65 év feletti, akik úgy sétálnak csoportosan, mint a turisták?” – jelentette Péter Nagykanizsáról.

 

Kiakadtak a turisták a bezárt lángososon

„Kirándulók tömege lepte el a Dunakanyart, maszk nélkül, falkában. A legnagyobb gondjuk az volt, hol lehet lángost kapni. Pedig éjjel-nappal mondják, hogy maradj otthon” – írta Pál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

travelo.hu

Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja