BOZÓT

Kukkoló házigazda: szexbotrány a lakáshotel-oldalon

Egy interneten terjedő történettel rombolják a népszerû lakáshotel-szolgáltatás, az Airbnb imázsát.
  • Szerző: sl

Heves vitákat vált ki az interneten egy ügy, amely a világszerte rendkívül népszerű Airbnb lakáshotel-szolgáltatót érinti. Egy kukkoló házigazda ugyanis állítólag rejtett kamerával videófelvételeket készített a lakásában megszálló, és ott szexelő vendégekről - sőt, a felvételeket az interneten is megosztotta.

Ezt a történetet egy állítólag így meglesett férfi, Tom tette fel a Facebookra, a PostSecret oldalra. Rögtön felháborodott kommentek árasztották el az oldalt, de az ügy legnagyobb vesztese - persze az érintett párokon túl - az Airbnb. Vannak, akik egyenesen a cég ellen irányuló támadásnak, szándékos hitelrontásnak tekintik az esetet - írta az rt.com.

Az Airbnb lakáshotel-oldalon bárki regisztrálhat akár lakáskiadóként, akár vendégként, és szabályozott módon, adózva tehet szert bevételre, illetve találhat magának olcsó szállást világszerte - messze a szállodai árszínvonal alatt. Az oldalon több mint 2 millió, néhány napra vagy hosszabb időszakra kivehető magánlakás szerepel 190 országban.

A szabályok védik a vendéget

Az Airbnb szabályzatai a legmesszemenőbbekig igyekeznek védeni a magántitkot és a törvényességet. Mint a magyar szabályzat is fogalmaz a vendéglátók számára:

Mindig tartsd tiszteletben a vendégeid magánéletét. Teljes mértékben tájékoztasd vendégeidet, ha biztonsági kamera vagy más megfigyelőeszköz található a szálláshelyeden vagy annak közelében. Legyél tisztában a vonatkozó szövetségi, állami és helyi jogszabályokkal, és tartsd be azokat.

Azzal együtt is, hogy bizonytalan a történet és a felvételek hitelessége, sok olcsó szállást kereső vendégben merül fel a kétely: megfigyelnek-e majd, ha kiveszek pár napra egy magánlakást?

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?