Létrehozva: 2018.11.22.

Pénzmosás: Dobrev Klára barátnőjét is körözi az Interpol

Elfogatóparancsot adott ki az Interpol Gyurcsány Ferenc üzlettársának felesége ellen. Antoaneta Vassileva régóta közeli barátnõje Dobrev Klárának. A vád: nemzetközi pénzmosás.

Az igazságszolgáltatás elől menekülő barátnő a bolgár ügyészség vádirata szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt, amit férje, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc üzlettársa és barátja kilopott egy szófiai bankból.

600 milliárdnyi összegnek veszett nyoma, van miből svájci ingatlanokat, milliárdokba kerülő luxusvillákat vásárolni Zürich és Genf környékén. Dobrev Klára barátnője, férjéhez hasonlóan, elmenekült a bolgár igazságszolgáltatás elől, pénzüket kihasználva különböző országokban bujkálnak. A bolgár kormány az Interpol segítségével ezért körözi őket.

 

Így mossa a lopott pénzt Gyurcsányék barátnője

A nemzetközi körözést a bolgár vádhatóság bocsátotta ki Antoinette Vassilevna ellen, a lopott pénz luxusingatlanokba való befektetése ugyanis pénzmosásnak minősül.

A bolgár nyomozószervek annyit már kiderítettek, hogy Dobrev Klára barátnőjének 4 bankszámlája is van Svájcban és hogy nemcsak egy villát, de egy régi arisztokrata család palotáját(!) is megvásárolta a Genfi-tó partján.

Csak festményekből 288 darab

 Antoinette Vassilevna nem aprózta el, szerette a luxust, akárcsak a zsidóktól lopott rózsadombi villába beleszületett Dobrev Klára.

Barátnőjétől odahaza Szófiában 7 milliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok.

A pénz egyértelműen annak a bolgár banknak a kifosztásából származik, ahonnan 600(!) milliárd forintnyi készpénz tűnt el, zsákokban. Amint a RIPOST elsőként megírta, nyoma veszett annak a VIP-listának is, amin a körözött nő férje, Cvetan Vassilev, a bank többségi tulajdonosa azoknak a politikusoknak a nevét tartotta nyilván, akik soha vissza nem fizetendő hitelekben részesültek.

Nem kizárható, hogy ezen a listán szerepelt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára neve is, hiszen cégük, az ALTUS ZRT. révén üzlettársai voltak a bankrabló bankárnak.

Válságstáb a Demokratikus Koalícióban

A DK-elnök napok óta nem tudta érdemben cáfolni a kiszivárgott információkat. Nehéz a helyzete hiszen korábban még a vele rokonszenvező HVG is megírta a sötét ügy részleteit, ugyancsak tényként állítva, hogy Gyurcsány üzlettársa a balkáni maffiózó.

 A pártból kiszivárgó információk szerint kommunikációs válságstábot állítottak fel, ennek feladata lenne, hogy valahogy lemossák magukról az egyre szennyesebb ügyet, illetve hogy kizárjanak minden olyan találgatást, amely a DK irodáiban ismeretlen okokból keletkezett tüzet összefüggésbe hozza a kirobbant INTERPOL-botránnyal.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-