Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.10.10.

Rékasi Károly önös érdekből indul ellenzéki képviselőként?

Sokan úgy vélik a soroksári Molnár-szigeten, hogy Rékasi Károly önös érdekből jelöltette magát ellenzéki képviselőként. A színész ugyanis jóval nagyobb házat épített, mint ahogy azt lehetővé tennék a jogszabályok. Az ott élők szerint, ha a színész bejut a képviselő-testületbe, a hatalmat arra használja majd fel, hogy kibújjon a szabályok alól.

.A soroksári Molnár-szigeten mindenki arról beszél: Rékasi Károly vélhetően önös érdekből indult ellenzéki képviselőjelöltként.

Fotó: Ripost

A színész nemrég egy Duna-parti luxusházat épített párjával, ám szemmel láthatóan nem érdekelte, hogy Soroksáron milyen szabályok vannak érvényben.

Vélhetően Rékasi ezért viselkedik szinte paranoiásként. Az ott élők szerint minden idegen embert lefotóz, telefonnal felvesz, mert azt hiszi, hogy a hatóság emberei.

Nos, a Tények felvételén jól látszik: valóban van mit rejtegetnie. A fotók is ezt erősítik meg: a színész bőven meghaladta az üdülőre vonatkozó 15 százalékos beépíthetőséget, ami azzal jár, hogy akár kötelezhetik arra, hogy bontsa vissza az épületet.

Az ott élők arról beszélnek, hogy Rékasi azért jelöltette magát Soroksáron önkormányzati képviselőnek, hogy ha megválasztják, kibújhasson a szabályok alól. Ha ugyanis bejut a testületbe, akkor akár azt is elérheti, hogy ne kelljen bontani a suttyomban épített fél házat.

„Körbe lehet sétálni a környéken, így látszik, hogy ki mennyire építi be a telkét. Van, aki nem tartja be a szabályokat, és van, aki igen… Az egyik új lakó, Rékasi Károly szemmel láthatóan azok közé tartozik, aki szinte teljesen beépítette a telkét. Miért érzi egy ilyen ember azt, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok? Nos, ezt tőle tessék megkérdezni…”

– mondta háborogva az egyik szomszéd, aki szerint Rékasi vélhetően azért indul az önkormányzati választáson, hogy utólag módosítani tudja a helyi rendeletet és így megússza a bontást.

„A sajtóban azt olvastuk, hogy a balesete óta nincs pénze. Tessék megnézni ezt a házat…” – mondta lapunknak egy másik lakó.

„Biztos a képviselői fizetés kell neki, mert egyáltalán nem ismeri a környéket, sem az itt élőket.

„Amikor elkezdte a kampányát, széles mosollyal körbefutott az utcában. De később, amikor az egyik szomszéd már egy konkrét problémáival ment oda hozzá, elhajtotta és azt mondta neki: nem ér rá, mert szöveget tanul… Ilyen ember akar képviselő lenni?”

– tárta szét a karját egy másik helybéli, aki bízik abban, hogy a színész nem forgatja fel az ott élők nyugalmát. És bár Rékasinak nem kívánnak rosszat, arra kérik, képviselőség helyett inkább csöndben illeszkedjen be a szomszédságba.

„A Molnár-szigeti Baráti Kör elnökségét több itt lakó is azzal kereste meg, szeretnék, ha szorgalmaznánk a következő önkormányzati testületnél, hogy tegyék lehetővé a 15 százaléknál nagyobb beépítést. A legtöbben be is tartják ezt az építkezési szabályt. A környéken élőket viszont nagyon zavarja, hogy míg valaki szinte teljesen beépíti a telkét, mások nem kapnak ilyen mértékű építési engedélyt. Ez egyszerűen elfogadhatatlan” – mondta a RIPOST- nak Joó Lajos elnökségi tag.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

metropol.hu

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül