Létrehozva: 2018.03.28.

Szovjet katonatiszt gyermeke a jobbikos kémbotrány főszereplője

Egy Magyarországon élõ szovjet katonatiszt gyermeke volt a Jobbik legfõbb támogatója. És ez csak az egyik meglepõ tény.

Jobbikos kémbotrányba keveredett orosz diplomatát utasít ki Magyarország.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára azt mondta, az Európai Tanács ülésén elhangzottak alapján Magyarország kiutasít egy orosz diplomatát, aki hírszerző tevékenységet is végez.

Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke múlt pénteken, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója után azt mondta, hogy

napokon belül több tagország is további intézkedéseket fogadhat el Oroszországgal szemben Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és lánya angliai megmérgezése miatt, erről írt az MTI.

Hétfőn az Európai Unió több tagállama és Ukrajna is orosz diplomaták kiutasítását jelentette be válaszul Szergej Szkripal és lánya megmérgezésére és a Nagy-Britanniával való szolidaritása jeleként. Az Egyesült Államok 60, Kanada 4 orosz diplomatát utasít ki.

Az MTI értesülése szerint az EU-csúcson elhangzottakon túl a kiutasítás összefüggésben van Kovács Béla volt jobbikos európai parlament képviselő, Vona Gábor jó barátjának és politikustársának ügyével is.

Kovács Béla beszervezésével, ügynöki tevékenységével, a jobbik behálózásával  és finanszírozásával korábban több cikkben is foglalkoztunk.

 

Íme az ügy leginkább meglepő részletei.

1. Kovács Béla vér szerinti apja egy 1960-ban Magyarországon szolgáló szovjet katonatiszt. Édesanyja ma is abban a Dunántúli városban él, ahol a katona szeretője lett. A kis Bélát, mert házasságon kívül születik, örökbe adják.

2. Örökbefogadója a korabeli kommunista Külügyminisztérium Diplomáciai Testület Ellátó Igazgatóságán dolgozik, ahol az  a feladata, hogy magyar diplomaták lakásait újítsák fel, amíg azok külszolgálaton vannak.

Itt dolgozni bizalmi állás volt, mielőtt ide bárkit felvettek, teljesen átvilágítják, nehogy nyugati kém férkőzzön a soraikba. Gyakorlatilag mindent tud róluk nemcsak a magyar, de a szovjet titkosszolgálat a KGB is.  Nem titok, hogy az örökbefogadott kisfiú valójában egy magas rangú szovjet tiszt gyermeke.

3. A Kovács családot 1976-ban Japánba küldik. A tokiói magyar nagykövetségen idősebb Kovács Béla gondnok lesz, míg felesége a követség dolgozóira főz. Az örökbefogadó szülő nevét felvevő fiú Kovács Béla, a kommunista magyar állam pénzén előbb egy kinti középiskolába, aztán a tokiói amerikai egyetemre jár. A követségi gondnok és szakácsnő fiát nyilvánvalóan azért taníttatják sok-sok pénzen, mert a titkosszolgálatoknak terveik vannak vele.

4. Ekkor ismerkedik meg későbbi feleségével Szvetlana Isztosinával

(ma is vele él), aki szovjet állampolgárként és KGB ügynökként azért kerül ki a szigetországba, hogy a japán közszolgálati televízió egyik orosz ajkúaknak szóló adásának műsorvezetője legyen...

5. Kovács Béla követségi gondnokot a magyar külképviselet elhárító tisztje tájékoztatja arról, hogy örökbefogadott fia barátnője KGB tiszt, aki azért utazik sokat a világban mert titkosszolgálati futárként dolgozik. Az elhárító tiszt tájékoztatja idősebb Kovács Bélát arról is, hogy  fia jövőbeni pályafutása már a szovjetek kezében van, ők intézik majd el, hogy az egyetemista fiú később Oroszországban tanuljon. (Minderről maga az apa nyilatkozik az Index-nek.)

6. Kovács Béla tehát értelemszerűen a Szovjetunióban fejezi be az egyetemet, aztán 1986-ban összeházasodik Szvetlanával, aki akkorra már egy névházasság révén az osztrák(!) állampolgárságot is megszerzi.

 

7. Kovács Béla és neje a következő években rengeteget utaznak együtt. A nevelőapa szerint bejárják a fél világot, Tokiótól Nyugat-Európáig, Skandináviáig, de ázsiai országokban is gyakran megfordulnak.

 

8. Kovács Béla a magyar parlament külügyi bizottságának meghallgatásán maga állítja, hogy ezekben az években Moszkvában és Tokióban különböző vállalkozásokat alapít és vezet. Az biztos, hogy Magyarországra meglehetősen jómódúan tér vissza 2003-ban.

9. Feleségével 2003-ban visszatér Magyarországra. Szinte azonnal belép a Jobbikba és a párt egyik leginkább bőkezű támogatója lesz. Még abban az évben megalakítja a párt külügyi bizottságát, amelynek azóta is az elnöke.  Volt egy időszak, amikor magánszemélyként hivatalosan ő adta a legtöbb pénzt a Jobbiknak, több millió forintot.

 

10. 2008-ban az ő kezdeményezésére és vele utazik Moszkvába Vona Gábor pártelnök, hogy kiépítse a Jobbik orosz kapcsolatait.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-