BOZÓT

Vadászidény a panelek tövében

Elszaporodtak Óbudán a vaddisznók, bejárnak a kertekbe, veszélyt jelenthetnek a lakókra, s a probléma az önkormányzat szerint csak drasztikus állománycsökkentéssel oldható meg.
  • Szerző: F. G.

Ha a napokban fegyverropogást hallasz a békásmegyeri lakótelepen, ne kapj frászt... Megkezdődött a panelek tövében a vadászidény, az önkormányzat bikkfanyelvű közleménye szerint:

"Óbuda vaddisznóinak jelenléte kapcsán".

Vadászok járják majd a kerület erdősebb részeit, mert egyre több a vaddisznó. Az állatok bemerészkednek a lakott területekre, sőt, a %RIPOST%-nak egy Kecske utcai lakó azt is elmondta,   kutyasétáltatás közben, az Óbudai Egyetem feletti domboldalon látott egy méretes agyarast, onnan pedig egy rövid séta után akár villamosra is szállhat a kalandkedvelő állat.

A helyzet azonban egyáltalán nem vicces.

A vaddisznók ugyanis családokban élnek, a malacos koca vehemensen védi utódait, akár az élete árán is óvja őket, és ekkor az ember ellen is fordulhat. Ám alapvetően, ha nem szorítják sarokba, akkor a vaddisznó nem támad.

Az önkormányzati tájékoztató szerint a vaddisznók párzási, búgási ideje általában november és január közé esik. A vemhességi idő 16 hét, az alom 4-10 malacból áll.

A sok kismalacból pedig sok vaddisznó nő fel, akik aztán, a természet rendje szerint, tovább szaporodnak...

A vadállomány gyérítését az előre meghirdetett időpontokban vadászati szakemberek fogják végezni – tudatta az önkormányzat.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?