Létrehozva: 2018.10.05.

Volner János kijelentette, ő nem kurvának állt

Egy nyilvánosságra került belsõ levélben elismerte, hogy a Jobbik szövetkezett Gyurcsányékkal és az LMP-vel. Ahogy fogalmaz,"készül a Jobbik összeborulása a balliberálisokkal". És ez még csak a kezdet.

Eljuttatták a Figyelőhöz azt a levelet, amelyet Volner János, a Jobbik alelnöke írt a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek. Volner a levélben keményen bírálja a párt irányát és jelenlegi vezetését.

Ezt írja: „a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általam is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a nemrég elfogadott kiáltványhoz sem. A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel.

Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet."

Volner János a pártvezetés szemére veti azt is, hogy Soros szervezeteivel és a DK-val szövetkeznek, annak ellenére, hogy pontosan ismerik Soros és Gyurcsány valódi arcát. 

 Nemrég még mi, nemzetiek és radikálisok voltunk azok, akik megismertették az ország népével a szabadkőműves spekuláns, Soros György kártékony tevékenységét. Ma pedig már ott tartunk, hogy a Soros-féle CEU rektorhelyettese Gyöngyösi Mártonnal közösen szervez brüsszeli konferenciát és nyit meg újabb kapukat ott, ahol nemzeti értékrendű pártként még kopogtatnunk sem lenne szabad."

Később Volner bevallja, hogy pártja a háttérben már szövetkezett Gyurcsányékkal is.

"Emlékezzetek csak: nemrég még Gyurcsány és a pártja ellen küzdöttünk, ma viszont már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban. Pedig az ördöggel akkor sem köthetünk szövetséget, ha előnyöket ígér!"

Ezután Volner rátér pártja jelenlegi állapotára is. Mint írja, katasztrofális állapotban van a Jobbik, a tagság jelentős része otthagyta. Sneider és Gyöngyösi szemére veti, hogy elüldözték a pártból Dúró Dórát, és szinte mindenkit, aki a vitatott tisztaságú tisztújításon Toroczkaiékat támogatta. Volner megemlíti, hogy folyamatosan nyírják azokat, többek közt őt is, akik nem hajlandóak elfogadni az új irányt a baloldallal történő teljes összeborulás felé. 

Úgy fogalmaz:

 „Eközben a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam!"

Volner a pártban kialakult tarthatatlan helyzet miatt, mivel a jelenlegi elnökségnek senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra, kezdeményezi a Jobbik tisztújító kongresszusának összehívását, és az elnökség azonnali feloszlatását. A Figyelő úgy tudja, ezt a tegnap tartott elnökségi ülésen be is jelentette, ami ezután botrányba fulladt.

Íme az eredeti levél szövege:

Kedves Barátaim!

Soha nem fordultam még levéllel a választókerületi elnökeinkhez és szervezőinkhez, de most kénytelen vagyok ezt tenni: be kell kapcsolnom a vészcsengőt pártunk jelenlegi iránya és állapota miatt. Már az elején ki kell jelentenem: én egy nemzeti értékrendet valló, a balliberális erőket elutasító párthoz csatlakoztam, és ilyen pártnak szeretném a Jobbikot megőrizni. 

Szögezzük le: a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általam is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a nemrég elfogadott kiáltványhoz sem. A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel. Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet, az elnökségi üléseinken ennél sokkal vadabb ötletek is felmerültek már... Számomra ez teljességgel elfogadhatatlan! Mi lesz így a nemzeti értékrendünkkel, az eredeti céljainkkal?

Meg kell állnunk, és önvizsgálatot kell tartanunk. Nemrég még mi, nemzetiek és radikálisok voltunk azok, akik megismertették az ország népével a szabadkőműves spekuláns, Soros György kártékony tevékenységét. Ma pedig már ott tartunk, hogy a Soros-féle CEU rektorhelyettese Gyöngyösi Mártonnal közösen szervez brüsszeli konferenciát és nyit meg újabb kapukat ott, ahol nemzeti értékrendű pártként még kopogtatnunk sem lenne szabad. Igaz, hogy túltolja a Fidesz a sorosozást, de attól még Soros és a hozzá hasonló gazemberek a magyarság ellenségei maradnak. Emlékezzetek csak: nemrég még Gyurcsány és a pártja ellen küzdöttünk, ma viszont már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban. Pedig az ördöggel akkor sem köthetünk szövetséget, ha előnyöket ígér!

A Jobbik - jelentős részben a fent említettek miatt - katasztrofális állapotban van. A tagságunk jelentős része kilépett, a nemrég még fehér abrosz mellett fogadott, "szeretve tisztelt" polgármestereink fele sok önkormányzati képviselőnkkel együtt itthagyott minket (azóta persze ők is árulóknak lettek nyilvánítva), a Jobbik augusztusi családi napja pedig gyakorlatilag kongott az ürességtől. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton a vitatott tisztaságú tisztújítást követően nem tanúsítottak bölcsességet, és nem keresték a szavazatok közel felét megszerző oldallal történő megegyezés lehetőségét. Ehelyett gyakorlatilag kiirtottak, elüldöztek a Jobbikból legnépszerűbb női politikusunkkal, Dúró Dórával kezdve rengeteg értékes embert, akikről kiderült, hogy a tisztújításon nem őket támogatták. A több száz fizetett alkalmazottunk közül már csak egy-két olyan ember akad (még!), akik a tisztújításon nem rájuk szavaztak. 

A parlamenti frakciónk hitehagyott, csakúgy, mint a vezetőink: Vona Gábor és Gyöngyösi Márton is arról beszéltek egy-egy interjúban, hogy teljesen reménytelennek látják a Fidesz leváltását. A jelenlegi, karakterét vesztett politikánkkal már csak biodíszlet leszünk a Fidesz rendszerében, nem csodálkozhatunk tehát, hogy a tehetetlen és ordítóan kormányképtelen ellenzék miatt megerősödött az ellenzékváltó hangulat. Eközben a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!

Mivel a jelenlegi elnökségnek senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra, a Jobbik alapszabályából adódó lehetőséggel élve kezdeményeztem az elnökség feloszlatását és egy tisztújító kongresszus összehívását. Ha az elnökségünk erre nem lesz hajlandó, élni fogok az alapszabály nyújtotta lehetőségekkel és a Jobbik legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnökeként viselt felelősségem tudatában magam kezdem megszervezni a tisztújító kongresszust. Nem is tehetek mást: sem a Jobbik lelkének elvételéhez, sem a szebb jövő feladásához nem járulhatok hozzá.

Töretlen hűséggel a Nemzetem iránt:

Volner János

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ön tudja, hogy hogyan írják helyesen ezeket az országokat?

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

metropol.hu

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye

POLITIK

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert

POLITIK

Vesztegetés: Megkezdődött a nyomozás a hídpénz-botrányban