Létrehozva: 2021.11.24.

Zavaros teóriával állt elő Márki-Zay Péter a Városháza kapcsán

A Mediaworks Hírcentrum Gyurcsány jelöltjét kérdezte. A baloldali politikus főnökei elvárásának megfelelően válaszolt.

Márki-Zay Péter a gárdonyi lakossági fóruma előtt a Mediaworks Hírcentrumának több kérdésére is válaszolt. Többek közt újra kifejtette a matematikának ellentmondó elméletét a rezsicsökkentésről, majd előállt egy még hajmeresztőbb teóriával a Városháza eladása kapcsán.

Városháza-ügy: kiderült, hogy működik a Városházán a jutalékos rendszer

Nagyon brutálisan arra lesz kiírva a pályázat, akit ők akarnak – ez hangzik el azon a hangfelvételen, amelyet az Anonymus nevű álarcos alak hozott nyilvánosságra a Városháza-ügyben. A legújabb felvételen Gansperger Gyula és bizalmasa beszélget arról, hogy egy pályázatot testreszabva fognak kiírni. Cserébe a befektetőnek jutalékot kell fizetnie a fővárosnak.

Miért érte meg a vevőknek jutalékot fizetni a fővárosi maffiának? A következő beszélgetésben Bajnai két wallisos harcostársa és Gansperger Gyula ezt részletesen elmagyarázza – mondta az Anonymus álarcos alak.

Egy fővárosi ingatlanok iránt érdeklődő befektető, valamint a baloldali üzletember, Gansperger Gyula és bizalmasa hallható a Városháza-ügyben Anonymus által kiszivárogtatott hangfelvétel újabb részletében.

Az Origo szerint a hanganyagból kiderül, hogyan működik a Városházán bevett jutalékos rendszer.

Bodnár: Ez benne van az árban. Ezt a Zsolttól tudom, ez nagyon-nagyon erőteljes és nagyon brutális, így fogalmazott, nagyon brutálisan arra lesz kiírva, akit ők akarnak.

Befektető: Komolyan? Ez jól hangzik.

Bodnár: Komolyan. Ez van benne. Ez is benne van.

A felvételen Zsoltként emlegetett férfi az Origo szerint az a Berki Zsolt, akiről kiderült, hogy közvetítőként játszhatott szerepet a Városháza körüli ügyben, és az ő cége kötött megbízási szerződést az épület eladására. A felvételből kiderül, hogy Berki Zsolt – annak ellenére, hogy nincs hivatalos pozíciója – nagyobb hatalommal bír a Városházán, mint a fővárosi vagyonkezelő elnök-vezérigazgatója, Barts J. Balázs.

Bodnár: A Barts Balázs maga jött ki a Zsolt elé.

Befektető: És kezet fogott vele…

Bodnár: Nemcsak hogy kezet fogott vele, majdnem földig hajolt. Magyarul a Zsolt tenyeréből eszik. Én ezt láttam, mert én még hamarabb érkeztem oda.

Gansperger: Amikor alá kellett írnom az adásvételi szerződést, akkor a Zsolttal kellett megbeszélnem, hogy mikor írjuk alá a szerződést. Nem a Bartscsal.

Befektető: Úristen.

A Fővárosi Önkormányzat nyilvános pályázat alapján végzi az értékesítéseit – Karácsony Gergely pénteken ezt állította közösségi oldalán. Azt írta: a kiírások sablon szerint készülnek, ebben pedig nem szerepelnek a potenciális vevőkör szűkítésére vonatkozó feltételek. Vagyis a főpolgármester szerint a hangfelvételen szereplő ingatlan esetében sem lesz semmilyen korlátozás.

Elemzők ugyanakkor úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek: több felvételen Bajnai Gordon volt miniszterelnök hangja is hallható, aki a mostani hanganyagban a jutalékos rendszert felvázoló Gansperger Gyulát szó szerint harcostársának nevezi:

„Gyula régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon.”

Az egykori szocialista kormányfőtől az is elhangzik, hogy Gansperger Gyula kérésére járt utána az ügynek, amiről szavai szerint a fővárosi vagyonkezelő vezetőjénél magasabb rangú szereplővel tárgyalt. „Én most vele nem beszéltem erről, hanem azzal, aki jóval fölötte áll.”

Karácsony Gergelyhez hasonlóan Bajnai Gordon is a közösségi oldalán magyarázkodott pénteken. Az egykori szocialista miniszterelnök rágalomhadjáratról írt és úgy fogalmazott: szerinte kiforgatták a mondatait, ezért büntetőfeljelentést tett.

Rákay Philip a következőket mondta az ügyről:

Hallgassuk csak Bajnait: „Nagyon sok embert ismerek, aki ott ül, egy részük az én kollégám volt a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy kormányban dolgozó emberek voltak, sokat pedig én ajánlottam oda.”

Hát persze, újra itt a 2010 előtti nagy csapat. Kiárusítás, nokiás dobozok, mutyik. Bajnai Gordon felfedte, hogy miként működik valójában a Gyurcsány- és Márki-Zay-féle baloldal – a Patrióta egy videó-összeállításban így elemezte az ügyet.

Karácsony Gergely: Nincs ilyen szándék.

Bajnai Gordon: A Városháza-projektről azt mondták, hogy van szándék.

Rákay Philip Bajnai Gordon őszödi beszédének nevezte a kiszivárgott hangfelvételeket.

„A baloldalon az ilyenekről Gyurcsány bizalmi emberei döntenek, értse már meg végre mindenki, tök mindegy, ki van a kirakatban, Karácsonyok, Márki-Zayk, Gyurcsány emberei és a nagypályások ülnek a pénzcsapoknál, és ők rámolják ki a kasszát, amíg egy hasznos idióta balgán mosolyog a kirakatban” – fogalmazott.

Az ügyben a Fidesz kezdeményezésére – Karácsony Gergely hetekig tartó halogatása után – szerdán állt fel vizsgálóbizottság a Városházán.

Közben a rendőrség is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Egyebek mellett befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak az újabb részletek Balogh Edina és Szabó Simon kapcsolatáról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-