KÜLFÖLD

Brutális nemi erőszak áldozata lett egy 15 éves diáklány

Hárman voltak az elkövetők, negyedik társuk videóra vette az aktust.
  • Szerző: M.M.

Az eset még szombaton történt egy Koppenhágától nagyjából 60 km-re lévő haslevi iskolában. Négy fiatalember későn este megtámadott egy 15 éves lányt, közülük hárman megerőszakolták, a negyedik pedig videóra vette az aktust. A rendőrök még vasárnap elkapták a fiatalokat, a Næstvedben tartott gyorsított bírósági tárgyalás után pedig négy heti előzetesbe kerültek – írja a V4Na-hírügynökség.

A Den Korte Avis dán napilap jelentése szerint a négy elkövető közül három bevándorló, míg a negyedik dán állampolgár. Egyelőre annyit tudni róluk, hogy az egyikük 19, ketten közülük 18, a negyedik személy pedig 17 éves. Utóbbit egyébként egy kurd tolmács segítségével hallgatták ki. A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy előre megállapodtak a csoportos nemi erőszak elkövetésében. A kihallgatás során hárman azt állították, hogy a lány beleegyezett a szexbe.

A lap szerint egyelőre nem világos, hogy a banda mikor és hogyan verődött össze és, hogy a három külföldi tettes milyen jogcímen lakik Dániában. Mindezt majd a nyomozásnak kell kiderítenie. Az azonban már biztos, hogy az egyiküket jól ismerte a rendőrség, mert a priuszában erőszak, rablás, zsarolás és tanú megfenyegetése is szerepelt – tudta meg a dán TV2 csatorna.

A Dél-Dániai Egyetem tavaly megjelent becslése szerint 2017-ben 24 000 nőt, illetve lányt ért erőszakos cselekedet. Ugyanakkor rendőrséghez mindössze 890 esetben fordultak. Ebből 535 esetben indítottak büntetőeljárást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?