Létrehozva: 2021.09.04.

Budapest gazdátlan, Karácsony a saját karrierjének építésével van elfoglalva

Karácsony Gergely már kizárólag az országos választási kampánnyal van elfoglalva, még rendkívüli Fővárosi Közgyűlést is csupán azért hívott össze szeptember elsejére, hogy a számára fontos kampánytémákkal elfedje a fővárosban uralkodó közlekedési káoszt – hangsúlyozta Deák Dániel a szezonnyitó videóelemzésében.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: emiatt az a fővárosiak érzete, hogy Budapestnek nincsen gazdája, ami meg is látszik a főpolgármester támogatottságán, ami mára már alacsonyabb, mint Gyurcsányné támogatottsága, aki az ország egyik legelutasítottabb politikusa.

A népszerűségének csökkenését radikális szólamokkal igyekszik megállítani, azonban ezekkel a szemmel láthatóan kétségbeesett próbálkozásokkal rendre mellélő: nem akar esküt tenni az Alaptörvényre, miközben ezt már többször is megtette, vétózni akar az atlétikai vb kapcsán, miközben erre valójában nincsen lehetősége – jegyezte meg Deák Dániel, hozzátéve: a beígért vétó elmaradása újabb komoly arcvesztés a főpolgármesternek.

A népszerűségének csökkenését radikális szólamokkal igyekszik megállítani, azonban ezekkel a szemmel láthatóan kétségbeesett próbálkozásokkal rendre mellélő: nem akar esküt tenni az Alaptörvényre, miközben ezt már többször is megtette, vétózni akar az atlétikai vb kapcsán, miközben erre valójában nincsen lehetősége – jegyezte meg Deák Dániel, hozzátéve: a beígért vétó elmaradása újabb komoly arcvesztés a főpolgármesternek.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a videóelemzésében reagált Karácsony Gergely múlt heti kisvideójára is, amelyben a baloldali miniszterelnök-jelölt Deák Dánielt támadta. Az elemző kiemelte: komoly stratégiai hibát követett el Karácsony Gergely azzal a kisvideóval, ami egy átlag internetező körében még az eddigieknél is kínosabbá tette őt, hiszen miniszterelnök-jelöltként nem elemzőkkel kellene vitatkoznia. Ez az eset azonnal leszállította őt egy lentebbi szintre, innentől kezdve ugyanis bármelyik politikustársa mondhatja azt egy vitakihívás esetén, hogy Karácsony először vitatkozzon az elemző kollegáival, majd utána esetleg szó lehet másról is – jegyezte meg Deák Dániel. Sokáig „teflonpolitikusnak” tartották Karácsony Gergely, ami azt jelenti, hogy minden botrány lepattant róla, azok nem érintették negatívan a megítélését – emlékeztetett az elemző, majd hozzátette: ennek mára vége, hiszen a nyelvtudás hiánya, az azzal kapcsolatos hazugságspirál, illetve a Budapesten uralkodó áldatlan állapotok és a közlekedési válság már jelentősen rontott a főpolgármester támogatottságán, ami minden felmérésben alacsonyabb már, mint Dobrev Kláráé.
Ki lehet jelenteni tehát ma már, hogy Karácsony Gergely nem „teflonpolitikus”, a botrányai és a főváros elhanyagolása miatt érdemben csökkent a népszerűsége.
Deák Dániel felhívta a figyelmet a XXI. Század Intézet legújabb elemzésére, amelynek kapcsán kiemelte: az elmúlt másfél évben számos olyan megalapozatlan közlekedésfejlesztési és felújítási projekt indult el Budapesten, amely megbénította az autós forgalmat és a tömegközlekedést. Hozzátette: a közlekedési válság kialakulásáért a miniszterelnök-jelölti kampányával foglalkozó Karácsony Gergely a felelős, hiszen több döntést is a rendkívüli jogrend keretében egyedül hozott meg, továbbá a Tarlós István által előkészített projektek újratervezésével közel két évet vesztegetett el. Az időben összecsúszó felújítások és a kerékpársávok kijelölése miatt kialakult dugók huzamosabb ideje nehezítik meg a munkába igyekvő lakosok és az agglomerációból érkezők életét, anyagi károkat okoznak a szállítmányozási cégeknek és a turizmusnak, nem utolsósorban növelik a károsanyag-kibocsátást – hívta fel a figyelmet az elemző az intézet legújabb tanulmányára.
Karácsony Gergelynek semmiképpen sem kedvez az, hogy az előválasztás egybeesik azzal az időszakkal, amikor Budapesten ismét beindul az élet, az emberek visszatérnek a nyaralásból és elkezdődik az iskola.
A nyári szünet alatt is hatalmas dugók alakultak ki a fővárosban az össze nem hangolt lezárások, az elhibázott módon kialakított biciklisávok miatt, de a szeptemberi iskolakezdéssel teljesen megbénult Budapest közlekedése – hangsúlyozta Deák Dániel. A főpolgármester az elemző szerint hiába igyekszik az atlétikai vb megvétózásának zsarolásával elterelni a figyelmet, a lakosok és a közlekedők tapasztalata szerint a város egyre élhetetlenebbé válik. Ráadásul komolytalanná vált Karácsony Gergely a vétóval való fenyegetőzéssel is, hiszen nincsen rá lehetősége, ráadásul korábbi ígéretével ellentétben a szeptember elsején összehívott rendkívüli közgyűlésen nem is vonta vissza a hozzájárulását a vb-hez, csupán egy szándéknyilatkozatot fogadott el a balliberális többség. Ez komoly arcvesztés Deák Dániel szerint, hiszen múlt héten még azt ígérte a főpolgármester, hogy a „tettek mezejére lép” és cselekedni fog, ez azonban ismét elmaradt.
Az elemző kitért arra is, hogy Dorosz Dávid segítségével – aki hosszú ideig az Amerikai Egyesült Államokban élt, ahol az online kampánytechnikákat sajátította el – szemmel láthatóan egy Facebook-kommunikációra alapozó választási kampányt alakítottak ki Karácsonynak.
A főpolgármester így szinte alig van az emberek között, televíziós szerepléseket is viszonylag keveset vállal, hiszen neki az online kommunikáció áll a legjobban. Ez a technológia azonban nem elegendő ahhoz, hogy valaki mindenkihez szóljon, hiszen ugyanis a Facebook nagyon fontossá vált egy kampány során, de nem minden, továbbra is hatalmas szükség van a hagyományos jelenlétre – jegyezte meg. Ez nagyon hiányzik az elemző szerint Karácsony kampányából, míg például Dobrev Klára vagy Jakab Péter esetében meg van. Nem véletlen, hogy ők elhúztak a népszerűségi listákon a baloldal korábbi nagy favoritja, Karácsony Gergely előtt – tette hozzá. Hozzátette, Karácsony Gergely kampánycsapatában komoly zűr lehet. „Vagy az a helyzet, hogy teljesen inkompetens személyek ülnek ott vagy az, hogy direkt akarják tönkretenni Karácsonyt, aminek a háttérében pedig Gyurcsány Ferenc állhat, aki változtatott eredeti elképzelésén és mégis a feleségét akarja miniszterelnök-jelöltként látni” – tette hozzá.
Bármi is az igazság, egy biztos az elemző szerint: a főpolgármester kampánya kisiklott, aminek hatására ma „már nem az a budapesti fiatalok szemében is menő politikus”, aki mondjuk a 2019-es önkormányzati választási kampányban volt, hanem „egy nyelveket nem beszélő, hibát hibára halmozó, egyre kínosabb politikus, akinek a támogatottsága hónapról-hónapra csökken” – zárta a videóelemzését Deák Dániel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút