Létrehozva: 2019.11.11.

Budapesten visszatért a Demszky-korszak

Mára a baloldal plakátarca az a Czeglédy Csaba lett, akit korábban adócsalásért ítéltek el jogerősen – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Arató Gergelynek (DK) adott válaszában az Országgyűlésben.

A napirend előtti felszólalásokban téma volt az is, hogy Karácsony Gergely a múlt embereit hozta vissza a fővárosba, valamint, hogy több fontos beruházás leállítására készülnek.

Böröcz László: Az ellenzék első dolga a saját fizetésük megemelése volt

Elég hamar világossá vált, hogy Karácsony Gergely egyre messzebb kerül a saját vállalásaitól – mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában. – Jól mutatja, hogy a legfontosabb lépése az új budapesti vezetésnek a saját fizetésük megemelése volt, szemben az emberekével.

Több mint 200 millióval több jut a személyi kiadásokra Budapesten, mint a korábbi években – tette hozzá a fideszes politikus. Emlékeztetett arra, hogy a klímavészhelyzet kihirdetését követően, rögtön megszavazták maguknak a vezetők a gépkocsihasználatot.

Azok kapták a kasszakulcsot, akik aktívan részt vettek a főváros pénzügyi lecsupaszításában – mondta a fideszes képviselő. Ami igazán arcpirító, hogy sok önkormányzat azt a Czeglédy Csabát igazolta le, akit jogerősen elítéltek adócsalásért. Most pedig ő világítja át a baloldali önkormányzatokat – mondta.

Orbán Balázs: A Demszky-korszak tért vissza

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára arról beszélt, hogy Budapesten úgy látszik, a Demszky-korszak visszatért, így a 21. évét kezdi meg ez a ciklus. Amikor 2010-ben polgári kormány érkezett, akkor 200 milliárdos adósságtól szabadították meg a fővárost – tette hozzá. 2010-19 között nagyon sok fejlesztés történt Budapesten, de most úgy tűnik, hogy több területen is leállás lesz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Arató Gergely, a DK politikusának a török elnök budapesti látogatását bíráló felszólalására válaszul elmondta, hogy a kormány célja, hogy Magyarország a világ meghatározó országaival jó viszonyban legyen. Felhívta a figyelmet arra, hogyha a baloldal figyelmes lett volna, akkor nem szervez demonstrációt az elnöki útvonal közelébe.

Szólt arról is, hogy miközben az ellenzék átláthatóságról és tisztességről beszél, addig egy korábban adócsalásért elítélt bűnözőre bízza a kerületek átvilágítását Czeglédy Csaba személyében.

Az egyesült baloldal plakátarca Czeglédy Csaba – tette hozzá. Milyen szolgálatot tett Önöknek ez az ember, hogy ennyire látványosan kell kifizetni? – tette fel a kérdést Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba: A Momentum a magyarok ellen kampányolt

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt napokban a Momentum nyíltan kampányolt a magyar pártokkal szemben. Ilyen mélyre még senki sem merészkedett.

Kikeltek az SZDSZ-fiókák, és érzéketlenebbek a nemzeti üggyel szemben, mint az elődeik – mondta Dömötör Csaba. A politikus arra kérte a Momentummal tárgyaló baloldali pártokat, hogy kérjék meg őket, hogy fejezzék be ezt a politizálást.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszában arról beszélt, hogy mára a Jobbik a posztkommunisták oldalára állt. Mindezt jól bizonyítja, hogy a párt nem szólalt fel a Momentum Mozgalom azon cselekedete ellen, miszerint a határon túli magyarok ellen kampányolt – tette hozzá. Orbán Balázs idézte Pongrácz András, egykori '56-os hős Jobbikot árulással vádló szavait is.

Minderre az Országgyűlésben ülő jobbikos képviselők heves üvöltéssel reagáltak.

Dömötör Csaba Tordai Bencének adott válaszában közölte, hogy fontos a kormánynak a klímavédelem, mindez azt szolgálja, hogy 2030-ra 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen a hazai energiatermelés. Mára egyértelművé vált, hogy Karácsony Gergely nem akarja megfékezni a múlt embereit- tette hozzá. – Nagyjából azok kerültek pozícióba, akiknek bérelt helyük volt a Nap-keltében a baloldali sajtószabadság tombolásának idején.

A politikus szólt arról is, hogy stadionstop helyett kórház- és kulturálisstop jött. Dömötör arra kérte az ellenzéki politikusokat, hogy támogassák a szuperkórház megépítését.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert