POLITIK

Csak ennyi volt a bűne a nyakon vágott tanárnak...

Szeptember első hetében a tanórán szabadult el a pokol, a diáklányt elítélték.
  • Szerző: Cs. R.

Vonalzóval vágta nyakon a pedagógust, mert szóvá tette, hogy órán sodor cigarettát

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a diáklányt, aki a Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnáziumában egy vonalzóval nyakon vágta a tanárát. A bíróság felfüggesztett fogházra ítélte, pártfogót rendelt mellé, és előírta neki, hogy be kell fejeznie az iskolát.

Még alig kezdődött meg az iskola, szeptember 5-e kedd volt, informatika óra. A szakközépiskola tantermében az 50 éves tanár nehezen bírt a nyári szünet szabadságából újra iskolapadba kényszerülő diákokkal.

Tanárát is meglepte a hirtelen indulat

Az informatika tanárt kollégái rendkívül jó szakembernek tartják, aki azonban ahhoz kevésbé ért, hogyan fegyelmezze az osztályt: jóindulatúan elnézte, hogy a gyerekek be-beszólnak az óráján, matatnak a padjukban, suttogva beszélgetnek. Az már neki is sok volt, amikor meglátta, hogy az egyik lány a szomszédjával hangosan fecseg, miközben a pad alatt cigarettát sodor. Rászólt:

- Légy szíves, figyelj az órán, ne foglalkozz mással!

A lány fel se nézett, fütyült az intő szóra, továbbra is a cigarettával volt elfoglalva, hogy készen legyen, mire kicsöngetnek. A tanár ismételten rászólt, de annak sem volt foganatja.

Ezt már a dohányzást amúgy is helytelenítő tanár nem tűrhette: a lányhoz lépett, hogy elvegye a figyelmét lekötő dohányárut és töltőt. Ahogyan érte nyúlt, a lány felpattant, kiabálni kezdett vele. 

Hogy ezután mi történt, és mit tehet hasonló esetekben a pedagógus, a hétfői %%-ban elolvashatod. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?