NÍNÓ

Családi dráma Nyíregyházán: elmosta a késeket a párját megtámadó Dávid

A férfi a hétvégén brutálisan összeverte és meg is szurkálta élettársát, akit jelenleg is kórházban ápolnak.
  • Szerző: Ripost

Leszegett fejjel érkezett a bíróságra, majd az épület folyosóján várva nagyokat sóhajtozott és meredten bámult maga elé R. Dávid. Láthatóan nem érezte magát komfortosan tárgyalásának ítéletére várva. Ügyében a letartóztatás mellett döntöttek a bírák: 30 napra elrendelték a fogvatartását kedden délelőtt a Nyíregyházi Törvényszéken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

„Védencem az utolsó szó jogán elmondta, hogy szereti az élettársát, valamint nagyon sajnálja a történteket. Azt gondolom, ez a 30 nap alkalmas arra, hogy tisztázzák, miért szabadultak el az indulatok. Nem fellebbeztünk, várjuk a korrekt vizsgálat végét” – mondta dr. Hajzer László, a férfi védőügyvédje.

A Blikk úgy tudja, a férfi másra próbálta fogni, illetve a rendőröknek rablótámadásként próbálta beállítani a brutális cselekményt, ám az egyenruhások előtt hamar egyértelművé vált, hogy maga a bejelentő bánt el a fiatal nővel. A kalapácsot, amellyel a férfi szétverte a élettársa térdét, a rendőrök megtalálták a helyszínen. Ám Dávid a házban lévő késeket gondosan elmosta, hogy ezzel tüntesse el a támadáshoz használt pengéről a nyomokat, megnehezítve így a nyomozók dolgát.

A fiatalember vasárnap hajnalban támadt rá kedvesére, B. Ágnesre nyíregyházi otthonukban, ahol brutálisan bántalmazta a fiatal nőt: a térdét kalapáccsal szétverte, majd többször megsebezte a testét egy pengével. Kórházi források szerint a nő továbbra is válságos állapotban van.

A férfi édesanyja elmondta, hogy fia két, nagy összegű gyorshajtási bírságot gyűjtött be Németországban. A nagyjából 600 ezer forintnyi bírságot nem kifizette, hanem inkább leülte egy müncheni börtönben. Innen hozta haza a tragédia előtti estén Ágnes. Ám nem ez az egyetlen bűne R. Dávidnak. Úgy tudni, tavaly nagy értékű csalás miatt 2 évet kapott, amelynek végrehajtását 5 évre felfüggesztették.

Az erőszak hátterében valószínűleg féltékenység lehet. Ismerősök szerint Dávid az élettársa híváslistájában félreérthető dolgot talált, emiatt veszekedtek és szabadultak el az indulatok. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást.

B. Ágnes és R. Dávid közös gyermekeit a támadás után a férfi édesanyja vette magához. Ők aludtak a támadás idején, így nem kellett végignézniük édesanyjuk kínzását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?