Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.08.10.
Módosítva: 2023.05.04.

Csecsemők halálát okozhatták?

Márki-Zay Péter, a mostani baloldali előválasztási színjáték oszlopos tagja volt „A Te Szülésed” nevű bábapraxis ügyvezetője.

"Az alperes megsértette a felperesjóhírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a cikkben valótlanul híresztelte, hogy a felperes gondatlansága miatt életét vesztette egy alig két hónapos csecsemő; a felperes szakmai felügyelet nélkül vezette le a szülést és meghamisíthatta az otthonszülés dokumentációját; a felperes éveken át vezethetett le úgy otthonszüléseket, hogy arra nem lett volna joga: nem volt érvényes működési engedélye, ÁNTSZ engedélye és a felsőfokú szakirányú végzettséget igazoló okiratot is csak később honosította, különbözeti vizsgával. Az alperes megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a cikkben azt a valós tényt, hogy otthonszülésben érintett több csecsemő életét vesztette, abban a hamis színben tüntette fel, mintha a cikkben idézett csecsemők halálát felperes tevékenysége okozta volna. Az alperes sérti a felperesnek a személyes adatok védelméhez fűződő személyiségi jogát, mert az alperes megfelelő jogalap nélkül és a felperes által kifejezett tiltakozással szemben igazolt kényszerítő erejű jogos érdek nélkül, a tisztességes adatkezelés, a célhoz kötöttség és pontosság alapelveit megsértve kezeli a felperesnek a szakmai működésére, szakmai ismereteire, továbbá büntetőeljárásban tett tanú vallomásával összefüggő személyes adatait, illetve képmását, mint személyes adatot."

 

A mostani baloldali előválasztási színjáték oszlopos tagja, Márki-Zay Péter volt „A Te Szülésed” nevű bábapraxis ügyvezetője, akinek feleségét tanúként hallgatták meg 2019 nyarán. Kiderült, az otthonszülést lebonyolító cégükben dolgozó nő nyolc éven át úgy vezetett le otthonszüléseket, hogy nem ismerte azon irányelveket, miszerint az újszülötteknek a vérzékenység megelőzésére kötelezően K-vitamint kell kapniuk. Ráadásul olyan áltudományos összeesküvés-elméletekben hitt, melyek szerint a K-vitamin leukémiát okozhat, ezért nem adta be, csak külön a szülő kérésére.

Fotó: MTI

 

A szülésznői tevékenysége két olyan csecsemő kapcsán került fókuszba, akik súlyos emberi mulasztások miatt haltak meg. Egyikük, Endre agyvérzés miatt bekövetkezett halálakor mindössze hét hetes volt. Az agyvérzés legfőbb oka az volt, hogy a kicsi nem kapta meg születése után a kötelezően előírt, korai vérzékenységet megelőző K-vitamint. A nő maga is elismerte, hogy csak akkor ad K-vitamint az újszülöttnek, ha a szülő beszerzi azt valahonnan, és kéri, ő ugyanis állítása szerint nem jut hozzá, azt csak orvos írhatja fel. Ráadásul azt is állította, hogy szerinte a K-vitamin leukémiát okozhat, ami pedig teljesen valótlan feltevés és súlyos ismereti hiányosságokra utal. 

Egy másik eset 2015-ben lett országos hír, amikor is a szülést követően egy baba meghalt. Akkor egy hódmezővásárhelyi lakásban történt otthonszülés. Végig hallották a szívhangot, az anya érezte a magzat mozgását is. Ahogy azonban a baba megszületett, nem vett levegőt. A bába és társa nem tudta újraéleszteni. A mentőket csak ezután riasztották, de már ők sem tudtak segíteni. Az Origo felidézi Benjámin esetét is, aki mindössze 19 hónapot élt. Mint írják: őt halálra éheztették másként gondolkodó, „fényevő” szülei. Benjámin nem kapott oltásokat, kóros súlyvesztését a gyermekorvos is végignézte anélkül, hogy bármit tett volna. Mile Gabriellát, aki mellesleg az előbb említett Endre nevű kisbaba háziorvosa is volt, 2016-ban foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért két év börtönre ítélték, egy évre felfüggesztve. 

Szintén kiderült, hogy kis Endre még akkor is megmenthető lett volna, amikor már a kórházban küzdöttek az életéért az orvosai. Előlük azonban eltitkolták, hogy a csecsemő nem kapta meg az előírt K-vitamint.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mégis, miért remeg Magyar Péter keze-lába, ha szónokol?

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

mandiner.hu

Poénosan akart visszavágni Karácsony Gergely, így sikerült (VIDEÓ)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

mandiner.hu

Világbotrány: ilyen esélyei vannak az antifasiszta nőnek arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra