POLITIK

Csehország sem enged, nem kérnek a migránsokból

Csehország továbbra is elutasítja a migránskvótákat, mert azok egész Európát veszélyeztetik – mutatott rá Jan Hamácek cseh miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter a Právo című független baloldali lapban szerdán megjelent írásában.
címkék:
  • Szerző:

Hamácek szerint a közelmúltban az olasz, francia és német kezdeményezésre újra megnyitott kvótaügy, az Európába érkezett migránsok elosztása az Európai Unió tagállamai között, határozottan nem oldja meg a problémát.

Jan Hamácek, cseh miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.

Elfogadhatatlan az is, hogy a kezdeményező országok a migránsok újraelosztását kész tényként terjesztették a többi ország elé, holott ez a kérdés veszélyezteti az egész schengeni rendszert is. Csehország és a visegrádi csoport további három állama, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia nem csatlakoznak ehhez a rendszerhez – szögezte le a cseh belügyminiszter, aki hozzátette: A migrációs probléma egyetlen megoldása, hogy megakadályozzuk az emberek útra kelésért. Segíteni ott kell, ahol a probléma keletkezik, ahonnan az emberek menekülnek.
A kvóták a menekültprobléma megoldására eddig sem működtek, csak veszekedést hoztak - fejti ki írásában a cseh politikus, aki szerint ez a téma nem csak Közép-Európa, hanem Nyugat-Európa társadalmait is megosztja, és csak a populistáknak, az Európa-ellenes erőknek kedvez, és mint ilyen veszélyezteti Európát, ami megengedhetetlen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?