Létrehozva: 2021.09.09.

Dagad a botrány, komolyan megüthetik a bokájukat Cseh Katalinék

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben bűncselekménygyanút emlegettek azokkal a vállalkozásokkal összefüggésben, amelyekről mára egyértelműen kiderült, hogy Cseh Katalinék céghálózatához tartoznak. A testület szóban forgó üléséről felvétel is készült, amelyet bárki megtekinthet.

 

Egy olvasó hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét arra, hogy bár sok minden kiderült a momentumos politikus köréhez kötődő céghálóról, a sajtó figyelmét eddig elkerülték a Szécsény városában történtek.

A Mediaworks Hírcentruma ezt követően bukkant rá arra a 2019-es videófelvételre, amelyen a helyi képviselő-testület korabeli ülése tekinthető meg.

A tanácskozás akkor válik izgalmassá, amikor Stayer László független polgármester megadja a szót dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébetnek, aki a Tegyünk a szécsényiekért Egyesület támogatásával jutott be a testületbe. A politikus mindenre kiterjedő vizsgálatot szorgalmazva elmondta, hogy a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Royal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. szerinte bűncselekménygyanús körülmények között juthatott 1,5 milliárd forintnyi támogatáshoz, kihasználva azt, hogy Szécsény kiemelten kedvezőtlen adottságú településnek számít. Ez azért lényeges, mert a városban működő cégek különböző pályázatokon indulva, az önrészt minimalizálva, kiemelt támogatást tudtak igénybe venni a térség fejlesztése érdekében.
Mivel a projekt megvalósítási helye Szécsény volt, dr. Serfőzőné érdeklődését is felkeltette, hogy vajon mit profitált a város a két vállalkozás tevékenysége következtében. Azt különösen érdekesnek tartotta, hogy a cégek egy olyan ingatlant neveztek meg fióktelepként, amely akkor az önkormányzat tulajdonában volt. Éppen ezért a polgármestertől egyebek mellett arra várt választ, lehet-e tudni, hogy milyen tevékenység, fejlesztés zajlott az ingatlanban. Stayer László válaszából gyakorlatilag az derült ki, hogy semmilyen, a kulcs ugyanis az önkormányzatnál volt, amelyet senki nem vett fel. Cseh Katalin gyakran emelte fel szavát az uniós támogatások miatt. Vajon most is megteszi? MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI
  Az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült, hogy a két vállalkozás is ahhoz a céghálózathoz tartozik, amely Cseh Katalin momentumos politikushoz köthető. A cégcsoport az elmúlt években meglehetősen gyanús körülmények között, hozzávetőlegesen 4,8 milliárd forintos uniós támogatást zsebelt be. A sajtó kiderítette, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve maximalizálták a profitot.
Az csak a hab volt a tortán, hogy a Cseh Katalin által aláírt egyik pályázat szövege arra a budapesti olimpiai pályázatra hivatkozva pályázott támogatásra, amelynek megfúrásában a jelenlegi EP-képviselőnek komoly szerepe volt.
Az ügyben először hetekkel ezelőtt egy magánszemély jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt tett feljelentést. Nemrég pedig Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő jelentette be közösségi oldalán, hogy a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A politikus arról is írt, hogy átadta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy a Cseh Katalinék érdekeltségébe tartozó céghálózat miként lopta el az európai uniós és az állami támogatásokat.
Eközben ráadásul az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF is megindította a vizsgálatot az uniós pénzeket is érintő zűrös ügyek miatt. Tehát az ügyben csalás gyanúja miatt már több hatóság is vizsgálódik. A botrány egyelőre következmények nélkül maradt, hiszen bár Cseh Katalin nem adott elfogadható magyarázatot a történtekre, pozícióiról nem mondott le. A Momentum egyébként annak ellenére lezártnak tekinti az ügyet, hogy korábban Fekete-Győr András a Hír TV-ben arról beszélt:

ha egy momentumos politikusról kiderülne, hogy uniós forrásokkal élt vissza, akkor őt is elszámoltatnák.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút