NÍNÓ

Drámai részletek, jogsi nélkül gázolta halálra a motoros házaspárt Zoltán

Járni is alig tudott, olyan részeg volt az a 37 éves sofőr a végzetes napon.
  • Szerző: Buster

Koszorú és mécsesek mutatják a Dusnok és Sükösd közti úton annak a tragédiának a helyszínét, amely gyászba borította a motorosközösséget péntek kora délután. A részeg P. Zoltán ugyanis brutális sebességgel száguldott az 51-es úton, amikor egyik pillanatban áttért a szemközti sávba, és egyenesen a szabályosan haladó vaskúti házaspárnak rohant. Az 50 éves B. Éva és férje, a 44 éves B. Gábor hiába voltak tapasztalt motorosok, esélyük sem volt a részeg ámokfutóval szemben.

A család, a barátok, a helyiek és az egész motorosközösség egy emberként áll értetlenül a történtek előtt. A köztiszteletnek örvendő házaspárt mindenki szerette, a férj polgárőrként szolgált.

„Évi és Gabi a legkedvesebb emberek voltak, akiket csak ismertünk, sosem száguldoztak felelőtlenül, és bár éltek-haltak a motorozásért, sosem vagánykodtak, mert ismerték magukat és a gépet. Mi több, Gabi polgárőr volt, ő volt a vaskúti egység egyik alapító tagja is” – mesélte szomorúan a család egyik barátja a Borsnak. A napilap információi szerint a balesetet okozó férfinak jogosítványa sem volt, mivel azt egy korábbi esetnél bevonták.

Dusnok, 2020. október 23.
Összeroncsolódott személyautó és motorkerékpár mellett helyszínelnek rendõrök az 51-es fõút 140-es kilométerénél, Dusnok közelében 2020. október 23-án, miután az autó összeütközött két motorkerékpárral. A két motoros a helyszínen meghalt.
MTI/Donka Ferenc

További részleteket a tragikus balesetről a napilap hétfői számában olvashat.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?