Létrehozva: 2021.08.23.

Ebben nem lesz köszönet: ilyen időjárás vár ránk hétfőn

A hét elején még néhány helyen mérhetnek 30 Celsius-fok feletti értékeket, a hét további részében mindenhol mérséklődik a meleg.

Szerző Ripost

Lassan itt az ősz, a héten néhol még a 20 fokot sem érik majd el a csúcsértékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Fotó: Shutterstock

Hétfőn a nap nagy részében jórészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt a délkeleti, keleti országrészben még több órára kisüthet a nap, majd délután ott is megnövekszik a felhőzet, és ezzel együtt arrafelé is többfelé várható eső, zápor, főleg az Alföldön néhol zivatar.

Késő délutántól északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, a csapadék is megszűnik. A szél többfelé lesz élénk, a front mentén erős is. A leghidegebb órákban 15-20 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 33 fok is lehet.

&

A nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály éves időjárási naptárának előrejelzése szerint augusztus végéig marad a hűvösebb és záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. Szeptember elején visszaköszön kicsit a nyár, majd egy újabb lehűlés után, 10-ét követően egyenletes, szép indián nyárban lesz részünk, 25-30 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel. Csak szeptember végén kell ismét jelentősebb lehűlésre számítani, addig jellemzően éjszaka sem lesz 10 foknál hidegebb.

Igaz viszont, hogy az augusztus vége és a szeptember csapadékosabb lesz, mint a nyár, amit a mezőgazdaságban talán nem is bánnak. A sok napsütésnek köszönhetően remélhetjük, hogy a szőlő sem indul rothadásnak és szép termés, ami az idei bort illeti, jó évjárat várható.

Az AccuWeather szerint augusztus utolsó napjáig marad a hűvösebb idő, ám innentőlegészen szeptember közepéig kellemes, 24-25 fokos időre számíthatunk, azonban 19-től megtorpan a felmelegedés és a hónap végéig már csak 19-22 fokos nappali maximumok lesznek.

Keddtől a hét végéig a napsütésé lesz a főszerep, kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. Éjszaka keddtől csütörtökig ismét előfordulhatnak 10 fok alatti minimumok.

A nappali felmelegedés viszont újra erősödni fog, szerdától 24 és 30 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet, sőt, szombaton 30 foknál is melegebb lehet.

Csütörtökön egy térségünket súroló hidegfront miatt a légmozgás időnként feltámadhat, de nem kell számítani viharos erejű szélre.

Hétfői időjárás előrejelzés

Jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten, délkeleten délutánig még többórás napsütésre számíthatunk. A hidegfront csapadékzónája kelet felé mozog; eső, zápor többfelé várható. A front előterében főleg az Alföldön zivatar is kialakulhat. Estére északnyugaton kitisztul az idő. Délutántól szinte mindenütt élénk, erős északnyugati szél fúj. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, a tartósan csapadékos tájakon 20 fok alatt alakul, a naposabb keleti, délkeleti megyékben 27, 34 fok is lehet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Keddi időjárás előrejelzés

A front felhőzete a Tiszántúlt is elhagyja, kiderül az ég, majd a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délelőtt kelet felé távozik a frontális csapadék, mögötte viszont több helyen alakul ki napközben eső, záporeső, az északkeleti, északnyugati megyékben helyenként zivatar is előfordulhat. Megélénkül, többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél, majd északira fordul. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a melegebb.

Szerdai időjárás előrejelzés

Az ország nagyobb részén fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Gomolyfelhőkre elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk. A leghosszabb napsütés az északnyugati, északi megyékben valószínű. Helyenként előfordulhat zápor. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik az északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a csúcsérték 20 és 25 fok között várható.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Az ország nagy részén többórás napsütés valószínű fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd a délutáni, esti órákban északnyugat felől egy hidegfront összefüggőbb felhőzete húzódhat egyre beljebb. Napközben az ország nagy részén még nem várható számottevő csapadék, csak néhol alakulhat ki zápor. Főleg a késő délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső, egy-egy zivatar is előfordulhat. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna