Létrehozva: 2020.08.07.

Egymás hegyén-hátán, nem számít a járvány a brit strandokon

Hiába az egymást érő figyelmeztetések, a Nagy-Britanniát elérő hőhullám a tengerpartra űzte britek millióit. A szakemberek még a korábbinál is nagyobb járványtól tartanak.

Hiába a kilátásba helyezett borsos bírságok, hiába a szép szó, hiába kérlelik a politikusok és a járványügyi szakemberek a tengerpartokat, strandokat elözönlő briteket. Kötelező távolságtartás? Ugyan már! Egymás hegyén-hátán tolonganak nem egyszer sörös dobozzal a kezükben. Az elmúlt napon mért 37,5 Celsius fokos hőmérséklet (minden idők harmadik legmelegebb augusztusi napja) és a hűvös tengervíz csalogatása felülír mindenféle óvatosságot és józanságot. Pedig volt ahol a helybéliek útzárral, sőt verbális inzultusokkal próbálják távol tartani a tengerpartokat elözönlő városlakókat, hiába.

Több politikus sürgette a rendőrségi ügyekért felelős belügyi államtitkárt hogy vezényeljen ki rendőri alakulatokat a strandoló tömeg hazaküldésére.

Hiába figyelmeztetik folyamatosan a lakosságot, a hőhullám miatt továbbra is szinte mindenki a vízpartok felé tart. A tengerparton akkora a zsúfoltság, hogy ha valaki meg is próbálna betartani az egyébként nyilvános helyen kötelező 6 láb, vagyis közel 2 méternyi távolságot másoktól akkor sincs rá gyakorlatilag semmiféle módja. Jó, ha 30-40 centire képesek egymástól mozogni az egyes emberek. Vagyis, ha valaki fertőzött a koronavírussal, jó eséllyel több száz embert is megfertőzhet! Egy tanulmány szerint a járvány újabb hullámának csúcsa 2020 decemberében várható, és a mértéke várhatóan az első hullám 2-2,3-szorosa lesz.
Több mint 46 ezer ember halt meg eddig Nagy-Britanniában eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeiben. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 307 ezret. Amennyiben a járvány második hulláma valóban két-háromszorosa lesz az elsőnek, akár 1 millió ember is megfertőződhet. Miközben szinte egymás arcába lógnak az emberek a zsúfolt tengerpartokon a kormány néhány napja karantént rendelt el a Spanyolországból hazatérők számára. Július utolsó hetében Nagy-Britannia 14 napos karantént rendelt el a Spanyolországból érkezők számára. Az intézkedés nagy csapást jelent a spanyol idegenforgalmi ágazatra, akár csak a légi közlekedési vállalatokra és utazási irodákra, amelyek szeretnének ismét jelentősebb forgalmat elérni a korábbi korlátozások enyhítése után. Nagy-Britanniából tavaly több mint 18 millió turista érkezett Spanyolországba, ahol az idegenforgalom bevételei a GDP 12 százalékát teszik ki. A spanyol kormány azt nyilatkozta, hogy az ország biztonságos, a járvány gócpontjait elszigetelték és ellenőrzés alatt tartják. A külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy tiszteletben tartják az Egyesült Királyság döntését, és kapcsolatban állnak az ottani hatóságokkal. A hazatérőkre ezúttal szigorúan ellenőrzött, kéthetes karantén vár, melynek megszegése esetén akár 1000 fontos pénzbüntetést is kiróhatnak. A külügyminisztérium csak a halaszthatatlan utazásokat tanácsolja Spanyolországba, ennek megfelelően a legtöbb légitársaság nyomban törölte a régióba induló járatait. Boris Johnson figyelmeztetett a romló helyzet kockázataira. Mint mondta, „Világosan kell látni, hogy néhány európai barátunk országában egyes helyeken a pandémia második hullámának jelei mutatkoznak. Ezért hoztuk a Spanyolországgal kapcsolatos döntést és egész nyáron számítani kell arra, ahol szükséges, ott akcióba lépünk”. Hírek szerint Belgiummal, Luxemburggal és Horvátországgal szemben vezethetnek be hasonló intézkedéseket. Nagy-Britanniát sújtotta leginkább Európában a koronavírus okozta járvány több mint 328 ezer esettel és 45 600 halálos áldozattal.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pókokat talált a Marson az Európai Űrügynökség

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert