Létrehozva: 2016.07.09.

Egyre több a rejtély a törökszentmiklósi tűzeset körül. Megszólalnak a szomszédok

Hiteltartozás volt a hétfõn leégett házon, melyben bennégett a család. A tragikus történet tele van ellentmondásokkal...

Mindenki találgat Törökszentmiklóson, mi okozta a hétfő hajnalban történt tragikus tűzvészt. A benzin robbant be, amit a házban tároltak? Mire kellett a sok üzemanyag? A tűzoltók még a hét végén is a romok között keresgéltek, miközben a rendőrség és a katasztrófavédelem is nyomoz az ügyben.

A szomszédok még mindig nem tértek magukhoz a megrázkódtatásból. Hiszen néhány  napja még ott játszott a három gyerek, minden olyan békés volt. Most pedig csak üszkös romok mindenütt, és a gyerekszoba néma, szomorú ablaka...

A tragikus körülmények között elhunyt család Törökszentmiklós szegénynegyedében élt, a Nefelejcs utcában. Alvégnek nevezik a helyiek azt a részt, ahol a rendezettebb házakban élnek az emberek, a Felvég a református templom után kezdődik. Látszik is a különbség: egyre romosabbak a házak, egyre elhanyagoltabbak a kertek, és egyre rosszabb a közbiztonság is. Ezt jelzi a leégett házzal szembeni porta kerítésén a felirat: áram van a kerítésben. Talán sikerül távol tartani a tolvajokat, akik csoportosan járják az utcákat, hogy az udvarokból elvigyenek mindent, ami mozdítható...

A hétfőn hajnalban leégett ház előtt gyertyák és mécsesek égnek, sokan szerették a háromgyerekes családot. Csodálták, hogy milyen odaadóan és szeretettel neveli a pár a három gyereket a nehéz körülmények ellenére is. Az apa nagyon féltette őket, még a sarokig sem mehettek egyedül.

Alkalmi munkákat vállalt a családfő

A szomszédok, akik nevük elhallgatását kérték, szívesen meséltek K. Imréről és a családjáról, mondván: talán ez is segít feldolgozni a történteket.

Imre hosszú ideje alkalmi munkákból élt. Leszázalékolták, mert egy régi munkája miatt - ott homokfúvással foglalkozott - megbetegedett a tüdeje. Dolgozott a tüzépen, fát hasogatott, diót is tört. Mellette próbált üzletelni. Olcsón kutyákat vett, majd jobb áron eladta őket. Ezért volt a tragédia éjjelén is a házban három kistestű kutya, mert el akarta adni őket. Értett az állatokhoz, mert egykor kutyakiképzőként is dolgozott.

Mire kellett az a sok benzin?

De minden másból is próbált pénzt csinálni, a Facebook-oldalán utoljára egy varrógépet hirdetett. A szomszédok életrevaló, talpraesett embernek ismerték, kedvelték őt. Az édesanya, aki szerdán hajnalban halt meg a kórházban, otthon volt a három fiúval, de hat hónapja munkát vállalt a helyi iskolában takarítónőként. Kellett a pénz, mert a házukon hiteltartozás volt. A bank már tovább is adta az ügyet egy követeléskezelő cégnek. Ez valószínűleg sok álmatlan éjszakát okozott a szülőknek, de - a szomszédok szerint - más baj nem volt. Margó és Imre jól megvoltak, senki nem hallott hangos veszekedést, az asszony sem panaszkodott.

Hogy mi történhetett a tragédia éjszakáján, szinte lehetetlen rekonstruálni. Arról többen is beszélnek az utcában, hogy Imre kb. 40 liter benzint vásárolt kannákban, amit egy barátja segített neki hazavinni. Senki nem tudja, mire kellett az üzemanyag. A szóbeszéd szerint Imre fűnyírást vállalt, és egy kölcsön fűnyíróba kellett a benzin. Ugyanakkor

a szomszédok biztosak benne, hogy Imrééknek nem volt benzines fűnyírója,

csak egy elektromos, azt is Margó, az asszony használta a kertben.

A leégett ház mögött lakó szomszéd nő elmesélte, hogy a tűzvészt megelőző este még beugrott a családhoz beszélgetni. Akkor Margó megkérdezte az egyik fiút:

Lecsavartad a tetejét?

A kisfiú azt válaszolta, hogy nem. Utólag a szomszéd nő úgy gondolja, hogy a benzines kannáról beszéltek.

A tragédia előtt facebookozott az apa

A szomszédasszony elköszönt, de hajnali egykor még látta a számítógépén, hogy Imre fent van a Facebookon. A másik szomszéd, egy férfi hajnali kettőkor még kinézett az utcára, minden csendes volt. Kb. 15 perc múlva történt a robbanás. Akkor kirohantak, hogy segítsenek, de semmit nem lehetett tenni. Hívták a tűzoltókat.

Bár elterjedt, hogy a benzin a ház közepén volt, és az robbant be, a szomszédok nem így tudják. Õk úgy hallották, az előszobában kezdődött a tűz és utána robbant be a benzin. Az előszobából nyílt a gyerekszoba. A benzint a spájzban tárolta az apa. A holttestét a gyerekszoba előtt találták meg, valószínűleg menteni próbálta a gyerekeket. Imre és Margó is sokat dohányoztak, elképzelhető, hogy a cigaretta okozta a tüzet. Az is lehet, hogy nem volt rácsavarva valamelyik benzines kannára a teteje rendesen, és berobbant a benzingőz.

A benzinkutasok tagadnak...

Hogy melyik benzinkútnál vette Imre az üzemanyagot, nem derült ki. Jártunk mind a háromnál Törökszentmiklóson, de

mindenhol azt mondták, nem vásárolt náluk Imre.

A megyei katasztrófavédelem még nem nyilatkozik, mivel tart a vizsgálat....

A szomszédok pedig csak találgatva nézik a romos házat, és tudják, minden reggel az a szörnyű hajnal fog az eszükbe jutni: lángolt a ház, tudták, hogy mindenki bent van, Imre, Margó, a gyerekek, de nem tudtak segíteni...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor régóta példátlan lépésre szánta el magát

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt