Létrehozva: 2019.12.03.

Elment az eszük? Miért ellenzik a kórházépítést?

Józan ésszel felfoghatatlan, hogy a fővárosi baloldal ellenzi a szuperkórház építését – hangoztatták az Országgyűlésben kormánypárti politikusok.

Simicskó István (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány számos intézkedést tett az egészségügy területén, 2026-ig megvalósítja az Egészséges Budapestért programot, mégis sok kritikát kap. Szerinte ennek fényében nehezen érthető, hogy az új Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, nem támogatja a dél-budai centrumkórház építését.

Az Emmi államtitkára a válaszában úgy fogalmazott: józan ésszel nem lehet felfogni, hogy az önkormányzati választás óta mi történhetett a fővárosi baloldali politikusokkal, amiért ellenzik a szuperkórház építését. – Érthetetlen, hogyan lehet egy százszázalékos kormányzati beruházással felépülő, teljesen új kórházra nemet mondani, ahol a mai modern egészségügyi ellátás legmagasabb színvonala valósulhat meg – fogalmazott Rétvári Bence.

Az elmúlt száz év legnagyobb zöldmezős egészségügyi beruházása lenne a dél-budai centrumkórház, amely 1,2 millió ember ellátását szolgálja majd.

Egy 1200 ágyas modern tömbkórházat terveznek létrehozni, ahol a tudomány jelenlegi állásának megfelelően lehet gyógyítani a legkülönbözőbb betegségeket – tette hozzá. A fővárosban az elmúlt harminc évben nem építettek új kórházat, csak a meglevő épületeket újították fel, ezért is van szüksége Budapestnek egy új, modern intézményre – mondta el. A projekt gyors és hatékony megvalósítása érdekében alakult egy száz százalékig állami tulajdonú projektcég, amely az Emmi fennhatósága alá tartozik. A Dél-budai Centrum kiemelt kormányprojekt, amely minden támogatást megkaphat ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten a legrövidebb idő alatt megvalósuljon. A cél az, hogy a felépülő intézmény az ellátási területen élő mindegy 1,2 millió ember egészségügyi ellátásához 21. századi körülményeket nyújtson kompromisszumok nélkül. Ha minden a tervek szerint alakul, és az ellenzék meg nem akadályozza akkor négy és fél, öt éven belül a szuperkórház fogadhatja az első betegeket. A Dél-budai Centrum nemcsak „betegközpontú”, de „dolgozóközpontú” intézmény is lesz. A kórházon belül orvos- és nővérszálló létesül, sőt, egy 60 férőhelyes óvodát és egy 60 férőhelyes bölcsődét is kialakítanak az alkalmazottak gyermekei számára. Fitneszteremmel segítik az egészségügyi munkavállalók rekreációját, a „kiégés” megelőzését. Nagy hangsúlyt fektetnek majd a dolgozók képzésére is, auditórium és kisebb tantermek állnak majd rendelkezésre e célra. Az új kórház humánerőforrás-ellátása is megoldott, hiszen a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház adja majd a szakmai bázis nagy részét, innen az aktív osztályok fognak átköltözni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút