POLITIK

Az ellenzékre a bajban sem lehet számítani?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs szerint az elmúlt három hónapban bebizonyosodott, hogy az ellenzék azért drukkol, hogy ne legyen eredményes a járvány elleni védekezés.
  • Szerző: Ripost

Farkas Örs hétfőn az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy az ellenzék nem segített a kormánynak a koronavírus-járvány elleni védekezésben, helyette támadták a kormányzat, az operatív törzs és az egészségügyi ellátórendszerben dolgozók intézkedéseit. „Sőt azért szurkolnak”, hogy Magyarország minél rosszabbul szerepeljen a védekezésben – utalt Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének egyik televíziós interjújára.

Fotó: Facebook

A kormány rendkívüli felhatalmazásának visszaadásával kapcsolatban azt mondta: már megszülettek azok a döntések, amelyek a járvány jelenlegi szakaszában az emberek egészségének védelmét szolgálják, ezért a hatékony védekezéshez nincs tovább szükség a rendkívüli jogrendre. Magyarország felkészült arra, hogy a járvány második hullámának esetén ismét megakadályozza a tömeges megfertőződést – hangsúlyozta a szóvivő.

Farkas Örs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az Európai Unió felszámoltatta Magyarországgal a tranzitzónákat, de a kormány a magyarok érdekeit figyelembe véve továbbra is csak azokat engedi be az ország területére, akik arra jogosultak. A kormány ezért azt a döntést hozta, hogy a menekültügyi kérelmeket az ország határain kívül, a külképviseleteken kell benyújtani, a kérvényezőnek pedig ott kell maradnia, amíg az eljárás tart – emlékeztetett. Szerinte a tranzitzónák felszámolásával a brüsszeli szándék az volt, hogy egyenes út nyíljon a menekülteknek Európába, és Magyarország ezt ismét nem engedte.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?