KÜLFÖLD

„Fél életében bántalmazták” – a 13 hónapos ikerfiút halálra verte mostohaapjuk

A férfi nem tudni miért gyűlölte ennyire a kisfiúkat. Az egyik iker életét már nem tudták megmenteni.
  • Szerző: Ripost

Egy Michiganben élő házaspár ellen már korábban is vádat emeltek, amiért 13 hónapos csecsemőiket bántalmazták. Ám most mégis gyerekgyilkosság miatt kell bíróság elé állniuk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Még július 28-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a kis Zyaire Reedet és Ziont megsebesítették szüleik – írja a CrimeOnline.

Zyaire Reed és ikertestvére
Fotó: detroite rendőrség

A történtek után Lisa Marie Reedet (34) letartóztatták gyerekbántalmazás miatt, míg barátja, az ifjabb James E. Gibsonként azonosított férfi elmenekült. Napokkal később egyik rokonánál bukkantak a nyomára.

„Volt traumás sérülés a gyermekek arcán, fején és fülén. Egyikük meghalt, ikertestvére pedig súlyosan megsérült” – mondta Timothy Sassak felügyelő.

Ziont gyermekkórházba szállították, ahol törött csontjai és egyéb sérülései miatt komoly műtéten esett át. Zyaire életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség a nyomozás során kiderítette, hogy az ikreket James brutálisan verte, és édesanyjukat manipulálta, aki jól működő autista.

„A kép egyelőre még zavaros. Az anya valószínűleg korlátozott mentális és érzelmi képességei miatt nem tudott reagálni egy ilyen elsöprő érzelmi helyzetben. A bizonyítékok arra utalnak, hogy Zyaire 13 hónapos korában vesztette életét, miután fél életében bántalmazták” - mondta fejcsóválva az ügyész, aki megfogadta, hogy igazságot fog szolgáltatni a gyerekeknek.

És ezeket olvastad már?