POLITIK

Rabszolgaként tartottak fogva egy férfit egy koszos lyukban Mezőszentgyörgyön

Egy 27 éves enyingi férfi már a letartóztatását tölti, akivel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) Székesfehérvári Osztálya folytat büntetőeljárást.
  • Szerző: rp

Sz. Róbert a rendőrség gyanúja szerint egy meglehetősen rossz egészségi állapotban lévő férfit tartott fogva egy sötét, víz nélküli, apró lyukban.

Fotó: police.hu

A rendőrség információi szerint Sz. Róbert 2017 májusában egy súlyos mentális betegségekkel küzdő férfitól megvásárolta a Torvaj belterületén lévő földterületét, amelyhez egy ingatlan is tartozott.

A tettes még aznap ismeretlen módszerrel visszaszerezte a pénzt az eladótól, aki akkor már nagyon rossz állapotban volt. Ezt követően Sz. Róbert az ingatlant tovább értékesítette, majd a kiszolgáltatott férfit egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott, ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.

A szörnyűségek ezzel azonban még nem értek véget. A súlyos betegségei miatt a férfi a bíróság által gondnokság alá volt helyezve, és az ellátásáért pénzt is kapott, ám ezt az összeget Sz. Róbert és hozzátartozói elvették és saját magukra elköltötték.

Fotó: police.hu

Mindeközben a fogva tartott férfi minimális ellátást kapott Róbertéktől, ráadásul a lakhatásért cserébe még a ház körül is dolgoznia kellett. A férfit egy rendőri akció során tavaly december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.

Sz. Róberttel szemben nagyobb kárt okozó csalás bűntett, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség. A férfit azóta letartóztatták – írta meg a kekvillogo.hu portál.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?