Létrehozva: 2021.11.18.

Fidesz: Márki-Zay kiáll a migráció mellett

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter – írta a Fidesz csütörtökön közleményében.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön Röszkén, az ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: egy ellenzék alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel. A Fidesz közleményében azt írta: Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket. „A Soros-tervet egyedül a baloldal akarja végrehajtani” – hangsúlyozták, hozzátéve: teljesen mindegy, mit ígér a baloldal a kerítésről. Azt is mondták, hogy „nem lesz gázáremelés”, aztán háromszorosára emelték a gáz árát – jegyezték meg. A Fidesz szerint „a baloldal egy szó nélkül végrehajtaná Brüsszel megrendeléseit és betelepítenék a migránsokat Magyarországra is”. „A bevándorlástól egyedül a nemzeti kormány védi meg Magyarországot, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal betelepítené a migránsokat és bevándorlóországot csinálnának hazánkból is” – fogalmazott közleményében a nagyobbik kormánypárt.
A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc bábja korábban hisztériakeltésnek nevezte a tömeges migrációt, szerinte a bevándorlás veszélyeivel a kormány csak hergeli az embereket, ám szerinte nem kell félni a bevándorlóktól, mert az érkezők nem bántanak senkit.
Márki-Zay Péter nemrégiben Osváth Zsolt influencer YouTube-csatornáján a bevándorlók integrációjáról képes volt kijelenteni: „Én azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy azok az emberek, akik, mint a mi őseink, ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, azok érezzék jól magukat. Ez a legfontosabb dolog. Váljanak magyarrá! Kanadában mindennap eléneklik a kanadai himnuszt az iskolában a gyerekek, csak az állami iskolába tudnak menni, megházasodnak más kanadai gyerekekkel, a gyerekeik már angolul fognak beszélni, tehát pillanatok alatt, egy-két generáció alatt lehet integrálni az oda bevándorlókat.” „Egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet integrálni ezeket az embereket. Kanada ebben sokkal jobb teljesítményt nyújt” – szögezte le a karrierista politikus, aki ezen nyilatkozatában is bebizonyította, a lehető legtávolabb áll a jobboldali, konzervatív gondolkodástól.
Gyurcsány elégedett lehet tanoncával
A baloldal vezetője még 2015-ben nyilatkozott az ATV-nek a migránsokról, szinte pont ugyanúgy fogalmazott, mint most, évekkel később a bábszínházában előretolt embere, Márki-Zay. A bukott miniszterelnök akkor ezeket a szavakat használta: „El kell dönteni, hogy emberek vagyunk-e vagy sem. Fantasztikus dolog magyarnak lenni, de van ennél még fantasztikusabb: embernek lenni. És aki látja a menekülteket, azoknak muszáj érzékelniük, hogy olyanok, mint mi. Hála Istennek nem mi vagyunk bajban. Azt szeretném mondani a kormánynak, hogy ő annyiszor sértette már meg az európai jogot, sőt, ebből divatot csinált, most hirtelenjében ne hivatkozzon már az európai normákra. Nyissa meg a határokat, engedje őket! Mi '89-ben megtanultuk, amikor a kelet-németeket kiengedtük, hogy ha egyszer elindul a tömeg, nincs az a jog, ami megállítja őket. Ha ilyen tempóban jönnek, napi 2-3 ezer ember, itt 1-2 héten belül annyi ember lesz, nincs az a rendőrség, nincs az a katonaság, nincs az a miniszterelnök, aki megállítaná őket. Engedni. Az élet parancsa a fontosabb az ilyen ügyben, mint a jognak a parancsa.”  
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Már a nyolcadik vádlott is előzetes letartóztatásban van a moszkvai merénylet miatt + videó

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett