Létrehozva: 2020.07.01.

Folytatódik a migránsháború Bécsben, megfenyegettek két minisztert

Az osztrák rendőrség különleges egysége, a Cobra védelme alá helyezték Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert .

Bécsben egy hete tartanak az utcai demonstrációk és összecsapások a helyi török, illetve kurd kisebbség között. Az elmúlt napokban a Szürke Farkasok és más török szélsőséges szervezetek tagjai üvegekkel és petárdákkal támadtak kurd, illetve a szélsőbaloldali Antifa szervezet tagjaira, illetve a felvonulást biztosító rendőrökre Bécs Favoriten városrészében. Csütörtökön több száz török „Allahu Akbar”-kiáltásokkal támadt rá a tüntető kurd aktivistákra és az őket kísérő rendőrökre is, kövekkel, üvegekkel és petárdákkal dobálva meg őket. Két rendőr megsérült, több embert őrizetbe vettek, és 34 esetben tettek feljelentést.

Bécs szabadságpárti (FPÖ-s) alpolgármestere, Dominik Nepp közölte, „Bécs nem válhat Isztambullá”, és zöldpárti alpolgármestertársa, Birgit Hebein lemondását követelte, amiért az részt vett a tüntetésen a kurdok és az antifák oldalán.

Az egyik oldalon a kurd radikális baloldaliak (a Kurdisztáni Munkáspárt hívei) és antifák, a másik oldalon pedig a Recep Tayyip Erdogan elnököt éltető török nacionalisták (Szürke Farkasok) közt kitört összecsapásokat jelentős rendőri jelenléttel igyekeztek megfékezni.

A Wochenblick elemzése szerint a szemben álló felek egy régóta tartó élet-halál harcot exportáltak magukkal Ausztriába, az antifáknak nem sok közük van mindehhez, ők csak „hasznos idióták”.

Az Erdogan-hívő tüntetőktől elhatárolódott az ausztriai törökök fő ernyőszervezete is. Sebastian Kurz néppárti kancellár közölte, zéró toleranciát kell alkalmazni, nem akarja, hogy más nyugati fővárosokhoz hasonlóan Bécs utcáit is ellepjék az erőszakos tüntetések. Kurz arra utasította kormánya illetékes tagjait és a hatóságokat, hogy vizsgálják ki, kik tüzelik a tüntetéseket, és növeljék a rendőri jelenlétet. Korábban bekérették a külügyminisztériumba a török nagykövetet, Kurz pedig maga egyeztet Bécs zöld-baloldali vezetőivel, hogy miképp tudnak hozzájárulni az ilyen események megakadályozásához.

Az osztrák rendőrség különleges egysége, a Cobra védelme alá helyezték Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert , számolt be az osztrák APA hírügynökség. Az intézkedés azután történt, hogy a miniszterek halálos fenyegetéseket kaptak a Szürke Farkasok nevű török szélsőséges szervezettől a közösségi médiában.

„Nem engedem, hogy ilyen fenyegetésekkel megfélemlítsenek. Nem fogok letérni a megkezdett útról, továbbra is határozott lépéseket teszek a szélsőséges ideológiák, mint a politikai iszlám, illetve a török befolyás ellen” – jelentette ki Susanne Raab az Osztrák Néppárt közleményében.

Karl Nehammer a hét elején bejelentette, hogy kerekasztal-megbeszélést kezdeményez az Ausztriában erősödő radikalizmusról. „Zéró toleranciát hirdetünk az erőszak ellen, függetlenül attól, hogy milyen oldalról érkezik. Az is egyértelmű, hogy semmilyen ok nem létezik a törökországi ​​konfliktusok osztrák földön történő rendezésére” – fogalmazott a belügyminiszter szerdán.

Az eseményekről készült videókon látható, hogy több száz fiatal török férfi Recep Tayyip Erdogan török elnököt élteti hangosan, valamint a radikális Szürke Farkasok kézjeleit mutatták. Másnap megrongáltak egy kulturális központot is, amelyet a kurdok mellett egy török baloldali szervezet is használ.

Megszólalt az ügyben Heinz-Christian Strache volt alkancellár is aki közleményében határozottan elítélte a történteket, a jobboldali politikus szerint Erdogan török belpolitikájának semmi keresnivalója Bécs utcáin. Hangsúlyozta, mindez azt mutatja, hogy még a negyedik generációs bevándorlók integrációja is kudarcot vallott. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke szerint a randalírozó külföldieket következetesen ki kell utasítani Ausztriából.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

metropol.hu

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

vg.hu

A kormány akkor csökkenti az üzemanyagok adóját, amikor akarja

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Reális az atomháború veszélye

POLITIK

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert

POLITIK

Vesztegetés: Megkezdődött a nyomozás a hídpénz-botrányban

POLITIK

Az oroszok két újabb települést foglaltak el