Létrehozva: 2020.07.12.

Folytatódnak a keresztények elleni támadások

Július elsején Indiában brutálisan megtámadtak Mohanbeda faluban egy keresztény családot, amiért nem engedtek a fenyegetésnek és nem tagadták meg keresztény hitüket. Közel négy év előzetes letartóztatás után elutasították annak a három iráni férfinak a fellebbezését, akiket azzal vádolnak, hogy keresztény misszionáriusi feladatokat láttak el.

Keresztény családot támadtak meg a szélsőséges nacionalisták az indiai Cshattíszgarh államban.

Július elsején brutálisan megtámadtak Mohanbeda faluban egy keresztény családot, amiért nem engedtek a fenyegetésnek és nem tagadták meg keresztény hitüket – jelentette a persecution.org. A 18 éves Laxman és 21 éves nővére súlyosan megsérültek az attakban, házukat feldúlták, a földjüket elfoglalták a hindu szélsőségesek. Tunaviram Markham, aki az áldozatokkal egy gyülekezetbe jár, az ICC megkeresésére elmondta, hogy a falubeliek hogyan vették körbe Laxmanék házát és kezdték el kővel dobálni azt, hogyan törtek be és verték félholtra a családot. „Látogatóba érkeztem, amikor hallottam a Laxman családot ért támadásról”– nyilatkozta Tunaviram. „Senki sem segített; a rendőrség nem engedett be nem-helybélieket a településre.” Nem ez volt az egyetlen atrocitás, amelyet el kellett szenvedniük, ugyanis

a helyiek már egy ideje megakadályozták a keresztényeket abban, hogy vizet vegyenek a kútról, mely az egész lakóközösség közös vízforrása.

A nem keresztényekkel való üzleti és egyéb társulást is megtiltották, és lévén, Laxmanék az egyetlen keresztény család Mohanbedában, ellehetetlenítették őket, elvéve a tisztes megélhetés, a munka lehetőségét is. Az eseteket még január 14-én jelentették a rendőrségnek, azonban az ügyüket elvetették; felmerült, hogy a hatóságok részrehajlóak.

A keresztényellenes légkör csak fokozódott a koronavírus megjelenésével.

A karantén ideje alatt több tucat rendőrt rendeltek ki a településre, akik megtiltották a keresztényeknek, hogy találkozzanak, vagy akár csak beszéljenek máshonnan érkezett emberekkel. A rendőrség a mobiltelefonjaikat is lefoglalta.

Tíz év szabadságvesztés jár Iránban a keresztény hitért

Közel négy év előzetes letartóztatás után elutasították annak a három iráni férfinak a fellebbezését, akiket azzal vádolnak, hogy misszionáriusi feladatokat láttak el. Még 2017-ben tartoztattak le őket az iráni hatóságok, miután a bíróság elutasította fellebbezési kérelmüket és tíz éves börtönbüntetésre ítélték őket – adta hírül a Copts Today. Youcef Nadarkhani tiszteletest, Saheb Fadai diakónust és Mohammad Reza Omidi keresztény hívőt, közel négy éve tartóztatták le, amiért keresztény hitoktatásban részesítettek a Jézus tanítása után érdeklődő embereket. A vád szerint férfiak a cionista keresztény irányzatot terjesztették a perzsa államban, ami az ország nemzetbiztonsága ellen irányul.
Az iráni törvények szerint a iszlámon kívül tilos más vallás terjesztése, azért a bíróság helyt adott az ügyészségnek. Nadarkhani lelkész és diakónusa hat év múlva szabadulhatnak, míg Omidi börtönbüntetését huszonnégy hónappal meghosszabbították. A negyedik férfi, Yasser Mossayebzadeh fellebbezési kérelmét még nem vizsgálta a bíróság, de az előző ítéletekből kiindulva ő sem számíthat pozitív elbírálásra – írta jelentésében a Christian Solidarity Worldwide (CSW) emberjogi szervezet. A CSW felhívást tett közzé, amiben sürgetik a nemzetközi közösségeket, hogy gyakoroljanak nyomást az iráni vezetésre. Mervyn Thomas, a CSW igazgatója szerint a keresztény férfiak arra számítottak, hogy felmentik őket, és megdöbbenve vették tudomásul, hogy még éveken keresztül raboskodniuk kell. A brit központú, üldözött keresztényekkel szolidáris szervezet nyilatkozatában követelte a vádak ejtését és a bebörtönzött keresztények szabadon bocsátását.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat