HARCÉL

Fürjes Balázs keményen üzent Karácsonynak a fővárosi gigadugók miatt

Közösségi oldalán kemény bírálatot fogalmazott meg Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a fővárosban kialakult hatalmas dugók miatt.
  • Szerző: Buster

A politikus szerint Karácsony Gergely ismét csődöt mondott, még azt a pár fejlesztést sem tudta megfelelőképpen koordinálni, amelyek a fővárosban zajlanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fürjes Balász éles kritikát fogalmazott meg

Fürjes Balázs. Fotó: Keller Mátyás

Posztjában a következőket írta:

Nem akarásnak nyögés a vége. Meg embertelen, igazi várospusztító dugók. Pont most, amikor elkezdhetnénk végre normálisan élni. A kormány – a baloldal által nonstop ekézett, de nagyon is sikeresnek bizonyult – oltási stratégiájának köszönhetően kilábaltunk a járványból, mehetünk dolgozni, szórakozni. Végre szabadon közlekedhetnénk Budapesten is, ha a főpolgármester és a városvezetés nem épp mostanra, és nem pont egyszerre időzítette volna azt a néhány felújítást, amibe hosszas vonakodás után végül belevágott.

dugó

Budapesten mindennaposak a gigadugók Fotó: Markovics Gábor

De ha már nem végezték el a járvány idején, amikor amúgy is leállt volna az élet – a Lánchíd még 5 milliárddal olcsóbb is lett volna, ha a Tarlós-féle ajánlat alapján megcsinálják, és már az átadó ünnepségre készülnénk -, akkor legalább várták volna meg az iskolai szünetet! Egy hét! A munkálatokban ez semmit nem számít, ellenben a közlekedőknek rengeteget segített volna. Direkt bosszantani akarják az autósokat? Tényleg autósüldözés a cél? Így mindenki szív: buszozó, villamosozó, kerékpározó, gyalogos és autós egyaránt... Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával és a felújítások észszerűtlen összevissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost – írja az Origo.

Ezek a gigadugók nemcsak az embereket akadályozzák és dühítik fel joggal, hanem mérhetetlen környezetszennyezést is okoznak. Ennyit a zöld és klímabarát főpolgármesterről...

Politikában is, városvezetésben is fontosak a nagyratörő álmok, víziók, világmegváltó elképzelések. Csak előbb az emberek hétköznapjait kellene jobbá tenni. Ehhez azonban a szövegelés kevés. Sok türelmet kívánok a fővárosiaknak és az agglomerációban élőknek, akiket munkájuk, életük Budapesthez köt.

Ott a pont!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?