Létrehozva: 2021.10.22.

Gyurcsány a teljes baloldallal tudatosította, ő a főnökük

Mellékes, hogy lesz-e Márki-Zay Péternek saját frakciója vagy nem a 2022-ben megalakuló parlamentben, ezt mondta Gyurcsány Ferenc a DK születésnapi rendezvényén. Azaz, lényegtelen, hogy az előválasztási komédia győztese mit akar.

Gyurcsány Ferenc folyamatosan tudatosítja a híveivel és persze Karácsony Gergely utáni legújabb jelöltjével, Márki-Zay Péterrel, hogy mindenben a bukott miniszterelnök fog dönteni. Ő maga. A rendezvényükön egyébként ünnepeltette saját feleségét is – írta az Origo.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Egy születésnapi köszöntő legyen rövid és szellemes. Ennek felét teljesíteni fogom, rövid lesz, de nem lesz szellemes” – kezdett bele beszédébe Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke a pártja 10. születésnapja alkalmából tartott rendezvényen. Szerinte megérdemli ez a nagyfiú, vagy nagylány, hogy egy pár szót váltsunk róla. Elmondta, az elmúlt 10 év alatt a DK nagyra nőtt és olyan párt lett, amelyet sok minden megkülönböztet azoktól a pártoktól, amelyek körülötte vannak.

Szerinte a DK születésnapi ajándékként – a torta mellett – olyan helyzetben van, mint azok a gyerekek, akik megkapják azt, amire nagyon vágytak. Azaz, úgy érzi, a hatalom közelébe kerültek.

Később arról elmélkedett, hogy az elmúlt időszakban kiderült, hogy a DK-nak van „még egy kitűnő politikusa”, aki nem más, mint a felesége, a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje.

Aztán jöttek a zavaros lózungok, szerinte jelenleg a politikában a személyes névmások küzdelme zajlik: az egyik oldalon állnak azok, akik „én”-ben és „mi”-ben fogalmaznak, van konzervatív gőg és van baloldali gőg, a kizárólagos igazságok hordázásának gőgje, a csak nekünk van igazunk gőgje, és „aki nem velünk van, az leginkább nincs” – vélekedett a pártelnök. Szerinte a DK ugyanakkor szívesebben fogalmaz úgy, hogy „te” vagy „ti”, mert „érti a felelősséget érted is, hogy ez a te világod is”.

Beszélt az előválasztási bohóckodásról is, szerinte a DK-t az a 43 százalék támogatja, aki rájuk szavazott. „Az elég sok, az velünk van” – mondta Gyurcsány, aki azt javasolja mindenkinek, szerezze meg a maga 43 százalékát. Ezzel ismét a teljes baloldallal tudatosította, hogy ő a főnökük.

Majd kicsivel később úgy folytatta, hogy a mai politikában fontos kérdésnek tűnik, hogy ha 2022 tavaszán nyerne a baloldal, akkor Márki-Zay Péternek lesz-e vagy sem saját frakciója. Gyurcsány szerint ez mellékes, mert valójában mindegyik frakció őt fogja szolgálni.

Fordítsuk le a szavait: mellékes, hogy Márki-Zay mit szeretne (ezt persze eddig is mindenki tudta), a valódi hatalom úgyis az övé. Gyurcsány Ferencé. Majd újabb zavaros közjogi fejtegetésekbe kezdett: „Nem lesz parlamenti kormányzás” – mondta Gyurcsány, aki szerint a feladat világos: a döntések a parlament kezében lesznek, a kormány ezeket a döntéseket fogja végrehajtani. Azaz a parlamentnek a törvényhozás, a kormánynak pedig végrehajtó hatalomként a napi munka terhe és a jótétemények feladata nyomja majd a vállát.Jótétemények és Gyurcsány Ferenc.

Végül elkezdte mocskolni az Elk.rtuk című politikai krimit, ami az őszödi beszéd kiszivárgásáról és Gyurcsány gyalázatos trükkjeiről szól. Lényegét tekintve azt javasolta híveinek, hogy ne nézzék meg. Szerinte mindenki nézze végig inkább, hogy mi áll a világ száz legjobb filmjének listáján, és abból válasszon. „Az, a film, amelyikről mostanában sokat beszélnek, az nincs köztük, az egy másik listán lesz majd”.

Az nem derült ki, hogy a majdani általa betiltandó filmek listájára gondolt-e.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett