Létrehozva: 2022.02.03.
Módosítva: 2022.02.11.

Hallgat Karácsony, sokan találgatnak. Hol is lakik a főpolgármester?

Mint ismeretes, tegnap reggel Budapest egyik legelőkelőbb negyedében fotózták le Karácsony Gergely elhíresült szolgálati autóját. Egy pasaréti házból gördült ki az az autó, amelyik aztán nemegyszer az Erzsébet híd buszsávjában, a dugóban araszoló autósok mellett elsuhanva érkezik a Városházára. De mikor és kinek az ingatlanába költözött Pasarétre Karácsony Gergely és miért veszi körül a kérdést jól érzékelhető titkolózás?

A RIPOST olvasója által készített fotóra, amint a kocsi kigördül a budai ház kertjéből, meglepő ingerültséggel reagált a főpolgármesteri iroda.

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelyiségben szavazott” – írta a nyomban előrántott Telex megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant. ”

Hosszasan kellett keresgélni az erről szóló korábbi nyilatkozatot az interneten, aztán kiderült, hogy Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu-anyagban ejtett néhány szót erről. Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

 

Amint a fotót készítő olvasó elmondta, a kérdéses ház a Gábor Áron utca 11. szám, de hogy konkrétan kinek is lakását bérli Karácsony Gergely, egyelőre találgatásokra vagyunk utalva.

Miután a főpolgármester arról hallgat, hogy pontosan kinek a lakásába is költözött be, a RIPOST hozzálátott kideríteni a részleteket. Az eddig rendelkezésre álló információik szerint a kapucsengőkön található nevek közül jó eséllyel a meglehetősen ritka BUZINKAY lehet a megoldás.

Buzinkay Pál mérnök a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay a közműügyosztály helyettes vezetője volt a Fővárosnál, és ilyen minőségében gyakran nyilatkozott a korabeli Népszabadság „Budapest” mellékletének. Buzinkay a Fővárosi Csatornázási Műveknél volt 1993 és 1995 között igazgatósági tag, és az Opten cégnyilvántartás szerint címmel rendelkezik az említett ingatlanban.

Szintén érdekesség, hogy Buzinkay György – aki információink szerint nem egyenesági rokona a fent említett mérnöknek – momentumos politikusként a szentendrei körzetben lesz az összbaloldal közös jelöltje.

Buzinkay György amúgy a Fővárostól többféle jogcímen nem csekély pénzbeni juttatásban is részesül.

2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

Persze egyelőre csak kérdés, és nem bizonyított feltételezés, hogy a fenti személyeknek a Fővárosi Önkormányzaton kívül lehet kapcsolódási pontjuk a főpolgármesterrel.

Azt ugyanis nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely szívességi lakáshasználóként, lényegében ingyen él-e az említett ingatlanban, vagy tényleges bérlő, aki valóban lakbért fizet. S ha igen mennyit?

A RIPOST ezért most kérdésekkel fordul a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályához.
1. Karácsony Gergely kinek a lakásában és milyen jogcímen lakik Pasaréten, a Gábor Áron utcában?

2. Szívességi lakáshasználó vagy tényleges lakbért fizet a meglehetősen nagy méretű ingatlanért?
3. Ha fizet lakbért, az piaci ár vagy inkább csak jelképes, afféle „baráti” összeg?
4. Van-e tényleges kapcsolat közte és a Momentum politikusa között?

Egy biztos eddig: a főpolgármester egyik tervezett és előre bejelentett szerdai interjúját ismeretlen okból, indoklás nélkül, közvetlenül a RIPOST cikk megjelenése után váratlanul lemondták.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút