HARCÉL

A Jobbik szóvivőjének elgurult a gyógyszere

Nem tudni, mire gondolhatott Mirkóczi Ádám, a Jobbik szóvivője, amikor arra vetemedett, hogy kijelentse: a legsötétebb balliberális kormányzatok alatt is sokkal jobb volt Magyarországon, mint ma.
  • Szerző: itgy

A Magyar Narancs csütörtöki számában olvasható rövid előzetes az országgyűlési képviselővel készült interjúból, de már ez az előzetes is elképesztő állításokban gazdag.

Ilyen például, hogy Mirkóczi szerint

még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van.

Hozzáteszi ugyan, hogy "Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól", de hogyan lehetne elvonatkoztatni attól, ami örökre beleégett minden jóérzésű ember agyába, és nem mellékesen azoknak a jobbikosoknak az emlékezetébe, akik tömegével váltak a rendőrterror áldozataivá.

Attól is nehéz elvonatkoztatni - bár ez Mirkóczit nem zavarja -, hogy a Jobbik lényegében ezzel a brutalitással szemben született,

vagy legalábbis ekkortól kezdett erősödni.

Az most már nem is tagadható, hiszen a szóvivő maga bizonyítja, hogy az egykor radikális jobboldali párt feladta minden elvét és egyértelműen áttért a sorosista baloldalra. Erre utal az a véleménye is, hogy áprilisban a Jobbiknak néhány körzetben vissza kellett volna lépnie a baloldali ellenzék javára.

Az interjú előzetese itt olvasható.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?