HARCÉL

Amerikában 25 évet kapna Demeter Márta

Demeter Mártának az a szerencséje, hogy Magyarországon él. Amerikában ugyanis 25 év börtön járna azért, amit tett - mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Jó reggelt! címû mûsorában.

Georg Spöttle szerint az LMP-s képviselő valamilyen formában radikalizálódott, mert annyira kormányellenes lett, annyira ellenségének tekinti a jelenleg fennálló demokratikus rendet és Magyarország kormányát, hogy le akarta járatni.

Nemzetközi szinten

az Egyesült Államokban 25 év börtön is kiszabható azért, amit Demeter Márta tett

– hívta fel a figyelmet a biztonságpolitikai szakértő.

Például 25 év szabadságvesztésre ítélték azt a 19 éves katonát, aki a Pentagonból egy pendrive-on hozott ki titkos információkat, majd ezeket közkinccsé tette.

Németországban egy parlamenti képviselő több vizsgálaton is átesik. Utánanézhetnek, hogy a politikus milyen országokban járt, vagy hogy miket vásárol. A hitelkártya, illetve a pontgyűjtő kártya adatokból feltérképezhető egy ember személyisége.

A kényes információkkal zsarolhatóvá válnak a politikusok, elég ha csak Amerikára gondolunk, ahol szenátorok mondtak le szexuális beállítottságuk miatt.

Demeter Márta elveszítheti a képviselői mandátumát, amennyiben kiderül róla, hogy nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz – szögezte le Georg Spöttle.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?